5 OKULA SENTETİK SAHA GELİYOR

5 OKULA SENTETİK SAHA GELİYOR

Bilecik Belediyesi tarafından 5 okula kazandırılacak olan sentetik sahaların protokolü, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak tarafından imzalandı.

Bilecik Belediye Başkanlığında gerçekleştirilen protokolde, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak imzaları attı.

Bu kapsamda, Mal Hatun Ortaokulu, Atatürk İlköğretim Okulu, TOKİ İlköğretim Okulu, Bilecik Anadolu Lisesi ve Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne sentetik saha kazandırılacak.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, yaptığı konuşmada;''Bugün Bilecik Belediyesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde güzel ve hayırlı bir protokol gerçekleştirdik'' ifadelerini kullanarak, şunları söyledi:

''Biliyorsunuz ki Bilecik Belediye Başkanlığı olarak prensiplerimiz çerçevesinde, artık geleneksel hale de geldi. Her yıl eğitime ilişkin güzel bir projeyi uygulamaya koyuyoruz. Bizler, öncelikle her okula bir çocuk parkı uygulamasından başlayarak, her okula akıllı tahta, her okulun bahçe tanzimi, ihtiyaç olan okullarımıza kütüphane veya laboratuvar, dini tesis alanı gibi birçok çalışmayı, Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde gerçekleştirdik. Yine Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte Halk Eğitim Merkezlerinde de güzel ve anlamlı çalışmalar gerçekleştiriyoruz.'' dedi.

''HER EĞİTİM VE ÖĞRETİM  DÖNEMİNDE YENİ BİR PROJE İLE ÖĞRENCİLERİMİZİ KARŞILIYORUZ''

Her eğitim ve öğretim döneminde öğrencileri, yeni bir proje ile karşıladıklarını belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Tabi şehir ve insanlarımız bize emanet. Bizler hemşehrilerimize hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Geçen dönem, her okulumuzun öğretmenler odasını tanzimi ve yenilenmesi noktasında bir çalışmayı yaptık ve öğretmenlerimizin daha iyi ortamlarda vakit geçirmelerine katkı sağlamaya çalıştık. Yine yıl içerisinde eğitimi destekleme noktasında kitap ve diğer alanlardaki katkılarımız devam etti. Bu dönem ise Bilecik Belediyesi'nin eğitim ve öğretime katkıları kapsamında, her okulumuzun bahçesini arzu ediyoruz. Ancak bazı okullarımızın bahçeleri bu çalışmaya müsait değil. Bahçesi, uygun olan 5 okulumuza sentetik saha uygulamasını başlatıyoruz. Bugün buna ilişkin protokolü, Milli Eğitim Müdürümüzle birlikte imzaladık. Bu okullarımız, Mal Hatun Ortaokulu, Atatürk İlköğretim Okulu, TOKİ İlköğretim Okulu, Bilecik Anadolu Lisesi ve Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne sentetik saha kazandırılması için imzaları attık. Buna ilişkin gerekli ihale ve çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah gençlerimiz ve çocuklarımız, bu döneme yetişmeyecek ama gelecek yıl kendileri için hazırlanmış bir şekilde hizmetlerine sunacağız. Bizlere bu fırsatı verdikleri için Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve personeline teşekkür ediyorum. Birlikte herşey güzel oluyor.'' 

''BAHÇESİ UYGUN OLAN BÜTÜN OKULLARIMIZI SENTETİK SAHA İLE BULUŞTURACAĞIZ''

Bahçesi uygun olan bütün okulların sentetik saha ile buluşturulacağını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:

''Diğer okullarımız, ya niye bizi seçmediler diye endişeye kapılmasınlar. Hepsi uygulama içerisinde. Şu an seçilen okullarımız, hazır olduğu için bunlardan  başlıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte de diğer okullarımıza da bu çalışmayı gerçekleştirmeye çalışacağız. Onların zararlı alışkanlıklar ile meşgul olmaları yerine sporla ve aktivitelerle buluşmasına katkı sağlamaya çalışacağız.'' ifadelerini kullandı. 

''BİLECİK BELEDİYESİ'NİN EĞİTİME KATKILARI YILDAN YILA ARTIYOR''

Bugün, Bilecik Belediyesi'nin katkıları ile 5 okulumuzun sentetik sahaya kavuşması için gerekli protokolü imzaladık. Sizin şahsınızın ve belediyemizin eğitime olan katkıları bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Gerek okullarımızın fiziki anlamdaki ihtiyaçlarının giderilmesi gerek öğrenci ve öğretmenlerimize yönelik olan katkılarınız hakikaten çok önemli ve bizler ile öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu arttırıyor. Geldiğim günden bu yana eğitime olan destekleriniz artarak devam ediyor. Gittiğimiz her bir okulda Belediye Başkanlığımızın bir imzasını, bir eserini, bir katkısını görüyoruz ve mutlu oluyoruz. Diğer yandan yaptığımız bütün programlarda bizleri yalnız bırakmayarak, destek veriyorsunuz. Bunlar bizim için çok önemli. İnşallah bugün atılan bu imza geleceğimiz ve gençlerimiz için çok önemli bir imza. Ben de sizin şahsınızda Bilecik Belediyesi ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu desteğiniz bizim geleceğe olan ümidimizi kat kat arttırıyor. Diğer okullarımız da kendilerine birgün desteğinizin ulaşacağından oldukça eminler. Çünkü biliyorlar ki siz, verdiğiniz sözü yerine getirirsiniz.  Zamanı geldiğinde bu okullarımız da bu imkanlardan faydalanır'' şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından hazırlanan protokol, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak tarafından imzalandı.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1763 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum