8. ÇOCUK FESTİVALİ BAŞLADI

8. ÇOCUK FESTİVALİ BAŞLADI

Sinan ÖNCE

8. Bilecik Belediyesi Geleneksel Çocuk Festivali, 30 Nisan Perşembe günü gerçekleşen görkemli törenle başladı. Geçtiğimiz hafta olumsuz hava şartları dolayısıyla ertelenen festival belediye bahçesinden başlayan kortejle start aldı. Renkli görüntülerin yaşandığı festivalde çocuklar, adliye önüne kurulan oyun guruplarında 2 Mayıs Cumartesi gününe kadar doyasıya eğlenebilecek.

Geçtiğimiz hafta olumsuz hava şartları nedeniyle ertelenen 8. Bilecik Belediyesi Geleneksel Çocuk Festivali, 30 Nisan Perşembe günü gerçekleşen görkemli törenle başladı. 

Festival, Bilecik Belediyesi bahçesinden başlayan kortejle start alırken daha sonra yenilenen Çocuk Dünyası Parkı'nın açılışıyla devam etti. Park açılışını Vali Ahmet Hamdi Nayir, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Ak Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, Ak Parti Milletvekili adayı Halil Eldemir, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım yaptı. Burada açılış öncesi konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, göreve geldiklerinde 6 olan çocuk parkı sayısının bugünlerde 130'lara kadar yükseldiğini ifade ederek şunları dile getirdi: "12 yıldır Bilecik Belediye Başkanlığı olarak 23 Nisan'larda bir geleneği oluşturduk. Her 23 Nisan kutlamasında bir çocuk parkını hizmete sokuyoruz. Bu arada bir çocuk parklarını da yapıyoruz. Göreve başladığımızda 6 civarında olan ilimizdeki çocuk parkı sayısını bugünlerde 130'lara kadar yükselttik. Güzel olan bir şeyi siyasetçi olarak insan olarak kendi yaptığımız çocuk parklarını ve hizmetleri eskitir duruma geldik. Bu ilk yıllarımızda 2004 yılında yapmış olduğumuz Milli Egemenlik Parkımız içerisindeki Çocuk Dünyası 10 yılı aşkın sürede yıprandı yenilememiz gerekiyordu. Bu sene bununla her noktasını sıfırdan yeniledik ve şehrimizin de en büyük çocuk alanlarından birisi olduğu içinde bu özel ve güzel günde bunun açılışını yapıyoruz" dedi. 

Park açılışının ardından kortej, oyun guruplarının bulunduğu Cumhuriyet Meydanına kadar devam etti. Şehir içinden, Cumhuriyet Meydanına kadar süren korteje ilimizin önde gelen isimlerinin yanı sıra çocuklarda katıldı. Çocuk şarkıları eşliğinde süren, güzel görüntülerin meydana geldiği korteje, çizgi film karakterleri de renk kattı.

Cumhuriyet Meydanında ise oyun guruplarının kısa bir açılış programı gerçekleştirildi. Burada da konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, çocuklara seslendi. Yağcı: "Çocuklar sizleri çok seviyoruz. Sizlere bakınca geleceğimizi görüyoruz. Geleceğimiz noktasında sizlerle emin adımlarla yürüyebilmek için sizlerin bugünü daha iyi imar etme sizleri mutlu kılma noktasında gece gündüz çalışıyoruz." dedi. Yağcı'nın konuşmasının ardından oyun gurupları çocuklara bırakıldı. 

Adliye önünde kurulan çocuk oyun grupları miniklerin istilasına uğradı. Doyasıya eğlenen miniklere Belediye Başkanı Selim Yağcı’da eşlik edince ortaya çok renkli görüntüler çıktı. Diğer yandan Başkan Yağcı ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, alandaki çocuklara pamuk şekeri hediye etti. Cumartesi gününe kadar devam edecek olan festivalde çocukları birbirinden güzel aktivite ve oyunlar beklerken, festivale tüm çocukların davetli olduğu bildirildi. 

Ayrıca program sonunda Bilgi Çağ Eğitim Kurumları halk dansları ekibi gösterilerini sergilerken izleyenlerden tam not aldı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.