99. YILINDA METRİSTEPE'YE YÜRÜDÜLER

99. YILINDA METRİSTEPE'YE YÜRÜDÜLER

Bozüyük’te, İnönü savaşlarının 99. yılı anısına düzenlenen Geleneksel Metristepe Zafer ve Şehitleri Anma Yürüyüşü soğuk havaya rağmen yaklaşık 500 kişinin katılımı ile  gerçekleştirildi.

İlk defa AKUT Bozüyük tarafından 2008 yılında I. İnönü Zaferi’ni kutlamak ve aziz şehitlerimizi anmak amacıyla başlatılan 1. İnönü Zaferi Anma Yürüyüşü geçen 12 yılda devam ettirilerek geleneksel hale gelirken etkinlik her geçen yıl daha da fazla kişinin ilgisini çekerek sürekli artan bir katılımcı sayısıyla devam ediyor. 

99.-yilinda-metristepeye-yuruduler2.jpg

Bozüyük Belediye Başkanlığı, Karadenizliler Derneği, Pazaryerliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Kent Konseyi ve AKUT işbirliği ile düzenlenen etkinlik sabah saat 09.30’da vatandaşların Ziraat Bankası ve AKUT operasyon binası önünde toplanmasıyla başladı. Ardından katılımcılar buluşma noktalarından otobüslerle alınarak yürüyüşün başlama noktası olan Düzdağ yolu üzeri Nanedere yolu girişine geldiler. Isınma hareketlerinin ardından yola çıkan gurup 8 km’lik yolu yaklaşık 2,5 saatlik bir sürede 2 mola vererek zirveye ulaştı.  Zirvede Bozüyük Belediyesi tarafından tüm katılımcılara sıcak çorba, kuruyemiş ve su ikramı yapıldı. Katılımcıların Metristepe Zafer Anıtı’nın önünde büyük bir bayrak açmasının ardından kısa bir konuşma yapan AKUT Bozüyük Ekibi Ekip Lideri Muharrem Öz “Önümüzdeki yıl 1. İnönü Zaferi’nin 100. Yılı olacağı için sizlerden bir talebim olacak. Önümüzdeki yıl lütfen yine gelin, ama gelirken sizinle birlikte 3 kişi 5 kişi 30 kişi gönlünüzden ne koparsa ama kararlı bir şekilde başkalarını da buraya getirmeye vesile olun lütfen” dedi. Daha sonra konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu “bu çok önemli bir gün. Neden önemli? şimdi bulunduğumuz yerde Kurtuluş Mücadelesinin ilk düzenli ordularla savaşı yapılmış. Buradan yönetilmiş, burada bırakın çarığını ayakkabısını çorabıyla hatta yalınayak karda kışta savaşan, ülkemizi bize bağışlayıp buralara gelmemiz, bu imkânı bize veren şehitlerimiz var.  Önce onları yürekten anmamız lazım. Ayrıca burada milletimizin bu makûs talihinin yenildiğini, ilk kez büyük önderimiz Atatürk telgrafla belirtmiş, çünkü düzenli ordunun ilk galibiyeti alınmış.

99.-yilinda-metristepeye-yuruduler3.jpg

Seneye 10 Ocak’ta 100. yılını çok daha coşkulu yapalım istiyoruz. Biz belediye olarak bu işi AKUT ve sivil toplum örgütlerinin bir kesimi 12.’si bu yıl, yıllardır yapıyorlar.  Biz belediye olarak hem önlerinde hem arkalarında her etkinliklerde biz yanlarında olacağız. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum ve saygıyla selamlıyorum” dedi. Başkan Bakkalcıoğlu’nun konuşmasının ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu, hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Şehitlerimiz için dualar edildi ve 1. Ve 2. İnönü Savaşları hakkında kısa bir bilgilendirme yapıldı. Etkinlik hep birlikte hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile sona erdi.

99.-yilinda-metristepeye-yuruduler4.jpg

Programa Bozüyük Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Günhan, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Aktay, Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Nurettin Oydu, TSO Başkanı Buğra Levent, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, CHP İlçe Başkanı İhsan Esel, AKUT’un Ankara, Seferihisar, Bursa, Eskişehir ve İzmir ekipleri, Emekli Subaylar Derneği, Adok Ankara  Doğa Kulübü, Bozüyük Sivil Toplum Kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

99.-yilinda-metristepeye-yuruduler5.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1971 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.