ADSM’DE BİR İLK
Bilecik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde kaybedilen dişlerin yerine yerleştirilen ve diş eksikliğinde uygulanabilecek en iyi tedavi yöntemlerinden biri olan implant uygulamasına başlandı.
Sinan ÖNCE
Bilecik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM)'de bir ilke imza atıldı. Kaybedilen dişlerin yerine yerleştirilen ve diş eksikliğinde uygulanabilecek en iyi tedavi yöntemlerinden biri olan implant uygulaması Bilecik ADSM'de başladı. İlk implant uygulaması ise Dt. Ali Galip Öztürk tarafından Fatma Akay isimli hastaya uygulandı.
ADSM Başhekimi Dt. Bülent Doğru, Bilecik'te ilk defa implant uygulamasıyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, 3 hekimin şuan da implant tedavi yöntemini yapabilir durumda olduğunu kaydetti.
ADSM Başhekimi Dt. Bülent Doğru şöyle konuştu: "Bilecik'te ADSM 2007 yılında kuruldu. Daha önce SSK'nın binasındaydı. 2011 yılında yeni binazmıza geçtik.
İmplant tedavisi yapılsın talebi halkımızdan çok uzun zamandır var. Bizde bu konuda çalışmalarımızı başlattık. Hekim arkadaşlarımız bunun için eğitime gönderildiler. Kurs aldılar. Ama Ali Galip bey bu işi daha öne özelde yaptığı için ilk onunla başlamayı uygun gördük.
İmplant, halk arasında dişe vida diye tabir ediliyor. Yani implant, normal bildiğimiz ortapedide kullanılan titanyum vidaların kemik içersine yerleştirilmesidir. Önce diş eti açılıyor, çene kemiğinin içine bir delik açıyoruz, kemiğe vidayı yerleştiriyoruz, daha sonra bunu kapatıyoruz. Yaklaşık 2-3 ay bunun kemikle bağlantısını yapmasını bekliyor. Onu röntgenlerle kontrol ediyoruz. Eğer düzgün olursa üst kısmı takılıyor.
Burada hastanın avantajı şu oluyor. Normalde hareketli protezlerde çene kemiklerinde çok aşırı rezepsiyonlar oluyor. Protez oynuyor hasta rahat edemiyor. Bunu bertaraf etmek için yapılıyor. Hasta sabit protez kullanıyor. Kendi dişleri gibi kullanıyor.
"3 HEKİMİMİZ İMPLANT YAPABİLİR DURUMDA"
Normalde benim bildiğim özelde en uygun fiyat olarak söylüyorum, bunun çok üstüde var. 1500-2000 TL arasında implantın bir tanesi. Üst yapısı da 500-600 TL civarında toplamda 2 bin TL'nin üzerinde. Bizde ise maliyeti 650 TL. Üst yapısı katılım payı da 13 TL gibi bir rakam. Yani toplamda 700 TL'yi bulmayacak. Piyasanın 3'te 1'ini bulmayacak bir rakama halledilebiliyor. Şuan da 3 hekimimiz implant yapabilir durumda.
ADSM'mizde cerrahi ve ortadonti dışında her türlü tedavi yapılıyor. Onun için uzman hekimlere ihtiyacımız var. Sadece alet ve edevatla olacak iş değil. ADSM'miz malzeme kalitesi açısından, unitlerimiz açısından çok ileri düzeyde. Her hekimize endodontide döner alet veriyoruz. Çoğu ADSM'lerde 2-3 hekime bile verileyen şeyler. Biz burada yeterli kolaylığı sağlıyoruz.
"RANDEVULU ÇALIŞMAK İSTİYORUZ"
Bizim halkımızdan bir ricamız var. Randevulu çalışmak istiyoruz. Bizim burası diğer hastaneler gibi değil. Bizim girişimsel işlemlerimiz var. Onun için belirli bir süre ayırmamız gerekiyor. Randevusuz hastalar geldiği zaman bizim için büyük sıkıntı oluyor. Hastalarımızdan randevu alıp gelmelerini istiyoruz. Randevusuz gelecek hastalar akut ağrılı olanlar, iltihaplı olanlar. Bizim buraya diş taşı temizliği için randevusuz geliyor acil diye.
Birde önümüzdeki dönemde engelli hastalarımız için girişimsel işlem yapmayı düşünüyoruz. Şehrimizde bugüne kadar böyle bir şey olmamış. Genel anestezi altında başka illere gidiyorlar. Onlar için büyük sıkıntı oluyor. Bunu da burada halletmeyi planlıyoruz." dedi.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.