AFGANLI AİLELERE KARDEŞ OLDULAR

AFGANLI AİLELERE KARDEŞ OLDULAR

Murat Hüdavendigar Ortaokulu 7/C sınıfı örnek bir projeye imza attı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hülya Avcı önderliğinde 'Gelin kardeş olalım' sloganıyla yola çıkan öğrenciler, Ertuğrulgazi Mahallesi'nde bulunan Afganlı ailelere yardımda bulundular. 
Mahalle muhtarı Niyazi Aydın'ın refakatçiliğinde, hazırladıkları erzak paketlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıran öğrenciler duygusal anlar yaşadılar. Öğrenciler, Afganlı aileler ile kardeş oldular ve muhacirlere ensar olmanın gururunu yaşadılar. 
Öğrenciler, birbirinden acıklı hayat hikayelerini dinleyerek, zor şartlar altında verilen yaşam mücadelelerine tanıklık ettiler. 
galeriii-001.jpg
Gerçekleştirilen projeyle ilgili konuşan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hülya Avcı, öğrencileriyle birlikte Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki mültecilere yardım etmek istediklerini söyledi. Hülya Avcı, öğrencilerin getirdiği erzak ve temizlik malzemelerini zor durumdaki ailelere ulaştırdıklarını belirterek,"Bizim maksadımız, yardım konusunu öğrencilerimize bire bir yaşatmak. Sadece derslerde okutmakla değil bizzat göstermek istedik. Projemizin adını da 'Gelin kardeş olalım' koyduk. Muhacirlere ensar olmak istedik ve inşallah bu projemizle öğrencilere örnek oluruz. Mülteci ailelerimize de kardeş aileler oluşturarak yarıma muhtaç ailelerimize yardımcı olacağız" dedi. 


Ertuğrulgazi Mahallesi Muhtarı Niyazi Aydın'da öğrencilerin bu projelerine destek olmaya çalıştığını ifade ederek mahallesinde bulunan birçok mülteci ailenin yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Yapılan yardımlar olmasına rağmen yetersiz kalındığını belirten Aydın, bu ailelere yardım çağrısında bulundu. 
Öğrencilerin projesini duyduğunda heyecanlandığını dile getiren Aydın,"İnşallah bunun devamını diliyorum. Bir kere vermekle bitmiyor. Bu ailelerimize yardımlarda bulunmaya devam edeceğiz. Öğretmenimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 
Öğrenciler ise zor durumdaki aileleri gördükten sonra çok duygulandıklarını kaydederek,"Ne kadar anlatılsa da görmeden anlaşılmıyormuş bunu öğrendik. İnşallah bu ailelere her zaman yardımcı olmaya çalışacağız" dediler. 
Yardımları alan ailelerin mutlulukları ise gözlerinden okundu. 

 

Bu haber toplam 4494 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum