AFGANLI AİLENİN DRAMI

AFGANLI AİLENİN DRAMI

Ülkelerinde yaşanan iç savaş ortamından kaçan Afganlılar, çeşitli Avrupa ülkelerine gidiyor. Bu kapsamda bir süre önce ilimize giriş yapmaya başlayan Afganlıların sayısı her geçen gün artarken mülteciler oldukça zor günler geçiriyor. İlk olarak İstasyon'daki kapalı spor salonunda toplanan Afganlılar ilimize yerleşmeye başlasalar da birçoğu halen kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

afganli-aile-1.jpg

Ülkedeki iç savaşta Taliban güçleri tarafından babaları öldürülen bir aile TOKİ Sosyal Tesisleri'nde adeta yaşam mücadelesi veriyor. Çocukların içler açısı hali yürekleri sızlatırken, Afganlı aileye mahalle sakinleri sahip çıkıyor. TOKİ sakinleri, aileye yemek, giyecek ve battaniye yardımında bulunuyor. Ceplerinde bir kuruş bile parası bulunmayan Afganlılar çocuklarına süt ve mama alamıyor. 

Diğer yandan Bilecik Belediyesi tarafından ilimizdeki mültecilere çeşitli yardımlarda bulunuluyor. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar mahalle muhtarlarıyla irtibata geçip mahalle konaklarına ulaştırılmak üzere yardımlarını bırakabiliyor. Bazı sivil toplum kuruluşları (STK)'lar, Göç İdaresi Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'da ilimizdeki yabancı uyruklu vatandaşlara yardımcı oluyor.

afganli-aile-2.jpgafganli-aile-3.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE-Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2431 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum