AGD'DEN SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI

AGD'DEN SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI

Anadolu Gençlik Derneği tarafından bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen Siyer-i Nebi yarışması yoğun ilgi gördü. 'Liseli Gençler Efendimizin İzinde' sloganıyla düzenlenen yarışma kapsamında il genelinde 7 farklı noktada yarışma yapıldı. Yarışmaya, lisede okuyan yüzlerce öğrenci katıldı. 

Anadolu Gençlik Derneği Bilecik Şube Başkanı Hamza Kılınç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yarışmada dereceye girenlere 31 Aralık’ta Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenleyecekleri Mekke’nin Fethi programında hediyelerini takdim edeceklerini ifade etti.

Hamza Kılınç, Peygamber Efendimizin örnek hayatını genç nesillere aktarmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Anadolu Gençlik Derneğimiz tarafından 'Liseli Gençler Efendimizin İzinde' sloganıyla hayat bulan Siyer-i Nebi yarışmasının yedincisini gerçekleştirmenin heyecanı içerisindeyiz.

Her yıl Aralık ayında, Hz.Muhammed (s.a.v)'in örnek hayatının tüm liseli gençlerimizin gündemine girmesini sağlamak amacıyla Türkiye genelinde bu yarışma organize edilmektedir.

İnsanlığa en güzel örnek olan Hz. Muhammed (s.a.v)'in hayatını gençliğimize aktarmaya çalışmak bizler için tarifsiz bir sevinç kaynağıdır. Gençliğimizin zihinlerinin her türlü argümanlarla zehirlenmeye çalışıldığı böyle bir zamanda Efendimizi tanımak, tanıtmak ve örnek alınmasına vesile olmak hayırların en büyüklerindendir diye düşünüyoruz.

Öğrencilerimiz; ücretsiz olarak ulaştırdığımız, Hz. Peygamberin hayatını anlatan kaynak kitapları okudular, internet üzerinden kayıt yaptılar ve yarışmaya girdiler. Bilecik genelinde 6 ilçede 7 farklı noktada gerçekleştirilen yarışma ile yüzlerce liseli gence ulaşmış olduk. Böylesine güzel bir organizasyona ilginin yoğun olması bizleri fazlasıyla mutlu etmiş, umutlarımızı yeniden yeşertmiştir.

31 Aralık gecesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapacağımız "Mekke'nin Fethi" programında yarışmada derece alan kardeşlerimize hediyeler takdim edeceğiz ve güzel anılarla onların bu emeğini taçlandırmış olacağız. ‘Kaybedeni Olmayan Yarışma' olarak isimlendirdiğimiz bu yarışmaya katılan tüm genç kardeşlerimi tebrik ediyorum. Yarışmamızın hazırlık ve tanıtım sürecinden son ana kadar görev yapan tüm kardeşlerime de teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Ahlak ve Maneviyat yüklü bir neslin inşası için Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak gayret etmeye devam edeceğiz.”

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2081 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.