Aile Bakanı açıkladı! 558 bin kişinin banka hesabına aktarıldı!

Aile Bakanı açıkladı! 558 bin kişinin banka hesabına aktarıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıkladı! 558 bin kişinin banka hesabına 7.608 TL para yatırıldığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıkladı! 558 bin kişinin banka hesabına 7.608 TL para yatırıldığını açıkladı.

Türkiye’de devlet tarafından verilen sosyal yardımlar vatandaşların bütçelerine katkı sağlamaya devam ediyor. Bir çok vatandaş her ay evde bakım maaşı alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş gerçekleştirmiş olduğu açıklamada evde bakım parası Şubat ayı ödemeleri hak sahibi vatandaşların hesaplarına geçtiğini duyurdu.

2006 yılında engelli vatandaşlar için ailelerinin yanında yaşamaları için destekler sağlanılıyor. Bunun için de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım parası için yapılan açıklamada engelliler yaşadıkları ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile bütünlüklerini korumaya destek olacaklarını bildirdi.

Engelli yakınlarının bakımlarını üstlenen ailelere devletin yardım ödemesi yaptığını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “Geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmayı hedefliyoruz. Hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonumuz kapsamında 2023 yılında vatandaşlarımıza toplamda 116,2 milyar lira tutarında evde bakım maaşı ödemesi yaptık. Bu ödemeleri engelli yakınlarının bakımlarını üstlenen vatandaşlarımız aldılar ve almaya da devam ediyorlar.” dedi.

PARALAR HESAPLARDA

Şubat 2024 döneminin evde bakım maaş ödemeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Özdemir Göktaş, “Evde bakım maaşında bir artış yaptık. Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılan Evde Bakım Yardımı’nın aylık ödemelerini Ocak ayı memur maaş katsayısına göre yapılan artışla beraber 5.097 TL’den 7.608 TL’ye yükselttik. Yeni düzenleme ile yaptığımız artışlı tutarlar vatandaşlarımızın hesaplarına yatmaya başladı. Bu kapsamda evde bakım maaşı alan 558 bin tam bağımlı vatandaşın evinde bakımlarını sağlayan yakınlarına bu ay toplam 4,2 milyar lira evde bakım parası ödemesi yaptık. Bu ödemeler tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.