AK PARTİ'DE TOPLU İSTİFA!

AK PARTİ'DE TOPLU İSTİFA!

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin'in AK Parti'ye geçiş süreci Osmaneli'nde dengeleri alt üst etti.

AK Parti İlçe Başkanı Kamil Can Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri hem görevlerinden hem de partiden istifa etti. İstifa kervanına AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Şaban Güdem ile Mustafa Çakıcı'da katılarak partilerinden istifa edip, görevlerine bağımsız olarak devam edeceklerini bildirdi.

Ayrıca, AK Parti Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Alper Karadağ da partisinden istifa ederek, bağımsız kalacağını belirtti.

Gelişmelerle ilgili AK Parti Osmaneli İlçe Başkanı Kamil Can Yılmaz tarafından basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına, istifa eden meclis üyeleri Şaban Güdem ve Mustafa Çakıcı, il genel meclis üyesi Alper Karadağ, kadın kolları başkanı Günay Yaylalı, eski belediye başkanlarından Mehmet Isıkan ve partililer katıldı.

Kamil Can Yılmaz, partisinin ilçe binasında yaptığı açıklamada, bir dizi sorulara yönelterek, “Mensubu olmaktan şeref ve onur duyduğumuz partimizden üzülerek istifa ediyoruz” dedi.

ak-partide-toplu-istifa2.jpg

Münür Şahin’in yeniden AK Parti’ye alınmasının ilkelerine ters olduğunu bildiren Kamil Can Yılmaz, şöyle devam etti:

“31 Mart yerel seçimleri öncesi ve sonrası ilçemizde yaşanan ve gelişen siyasi duruma baktığımızda; bu ülkeye 18 yıldır hizmet eden, emin adımlarla hareket eden, vizyonu ve misyonuyla koyduğu hederlerle kitleleri ardından sürükleyen Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve partimizin, yapılan ve yapılmakta olan hatalar yüzünden kan kaybına uğratılmasını ve uğramasını üzüntüyle takip etmekteyiz.

Teşkilatlanmada sandığa varana kadar teşkilatlanmanın ne denli önemli olduğunu beyan ederken teşkilatları sadede seçimlerde çalışanlar olarak görülmesi, sonrasında görüşlerinin bir anlam ifade etmediği anlayışını anlamakta güçlük çekiyoruz. Geçmişte olduğu gibi bizden önceki yönetimlerin ve tabanın, bugünde aynı şekilde sesine kulak vermeyerek tamiri mümkün olmayan yaralar açmıştır, açmaya da devam etmektedir. Dün burada, mevcut yönetimin fesih edilerek yeniden yönetim oluşması kararı dahil, aday belirleme sürecinde de bir irademizin olmamasına rağmen;

Gerek şahsıma ve gerek teşkilatımızın her kademesinde görev yapan arkadaşlarıma basın ve sosyal medya üzerinden yapılan acımasız eleştirileri hak etmedik. Bizler bu zor dönemde davamıza sahip çıktık, bu kadar gürültünün ve kopartılan fırtınanın içerisinde partimizin kapısını açık tutarak, ışığını yakarak görevimizi yapmaya çalıştık. Tartışmadan uzak durduk suskunluğumu he gün bir arada olduğumuz ve olacağımız arkadaş ve dostlarımızı siyasete malzeme etmemek içindi. Hiç kimse ile şahsi bir meselemiz olmadı olamazda, eksiklerimiz hatalarımız olabilir ancak hiçbir zaman egomuzla hareket etmedik, ben merkezli olmadık. Yalan üzerine siyaset yapmadık, menfaat ve çıkar gözetmedik. Dik durduk, diklenmedik doğru bildiğimiz neyse söylemekten ve savunmaktan geri durmadık. Dün duruşumuz neyse bugün de aynı duruşu sergiledik. Bizler itaati liderimize bildik, kişilere indirgemedik.

ak-partide-toplu-istifa3.jpg

Partiye geçişi kesinleşen belediye başkanı madem partiye alınacaktı. Neden seçimlerde aday gösterilmedi teşkilatın bölünmesine sebep olundu?

Usül olarak istişare edilmesi, teşkilatı bu sürece dahil ederek sonuçlandırılması doğru bir yöntem değil miydi?

Partimizin ilkelerine, davasına sahip çıkmış oy vermiş insanımızın oylarının ve samimiyetinin hiç mi değeri yok?

Geldiğimiz noktada bizim koltuk ve makam sevdalısı olmadığımızı, gerektiğinde bırakmayı, bırakabileceğimizi göstermiş olmak adına bizi engel gibi gören ve gösterenlerin muhatabı olmamak adına ve ilkelerimiz ters düşen bu gelişmenin yanında olamayacağımız beyan ederek teşkilat mensupları ve İl genel ve Belediye meclis üyelerimizle birlikte mensubu olmaktan şeref ve onur duyduğumuz partimizden üzülerek istifa ediyoruz” dedi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 12862 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum