Ak Parti'den coşkulu kongre

Ak Parti'den coşkulu kongre

AK Parti Bilecik İl Başkanlığının 7’nci olağan kongresi oldukça coşkulu bir ortamda gerçekleşti.

AK Parti Bilecik İl Başkanlığının 7’nci olağan kongresi oldukça coşkulu bir ortamda gerçekleşti.

İstasyon Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen kongreye, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı bağlantıyla katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharram Kasapoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mustafa Köse, Milletvekili Selim Yağcı, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise salonda yer alan isimler oldu.

ak-parti-kongre1.jpg

‘Gece gündüz çalışacağız’

İl Başkanı Serkan Yıldırım, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam edeceklerini ifade etti. Eski başkan ve yönetimlerine teşekkür eden Serkan Yıldırım, “Teşkilat işi gönül işidir. Bizim davamız başka bir davadır. Hedefimize ulaşmak için gece gündüz çalışacağız. Cumhurbaşkanımızın izinde durmadan ilerleyeceğiz. Bilecik için Türkiye için İslam alemi için aşkla yürümeye devam edeceğiz” dedi.

‘Bilecik, memleketimizin mayasının atıldığı şehir’

İl Başkanı Serkan Yıldırım’ın ardından kürsüye gelen Bilecik eski valisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise kongrenin kongrenin hayırlı olmasını diledi. Gönlünün hep Bilecik’te olduğunu dile getiren Büyükakın, “Bilecik bizim memleketimizin mayasının atıldığı şehir. İnşallah bundan sonra daha sık gelip gideceğiz” ifadelerini kullandı.

ak-parti-kongre3.jpg

‘Serkan Yıldırım’a inanıyor ve güveniyoruz’

Milletvekili Selim Yağcı, İl Başkanı Serkan Yıldırım’a inanıp güvendiklerini belirterek, “İnşallah ele ele gönül gönüle önemli hizmetler yapacağız” diyerek AK Parti’nin Türk İslam medeniyetinin temsilcisi bir parti olduğunu kaydetti. Milletvekili Yağcı, “Hayal denilenleri yaptık, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini ortaya koyan dünya mazlumlarını düşünen bir ülke haline geldik” diye konuştu. 

‘Kongrelerimiz bayramlarımızdır’

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mustafa Köse, kongrelerin bir bayram olduğuna dikkat çekerek, “Bugüne kadar görev alanlara teşekkür ediyorum, yeni yönetime başarılar diliyorum. Kongreler, yenilenme ve tazelenme dönemleridir” şeklinde konuştu.

‘Bilecik, 2002 öncesine göre çok farklı’

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise AK Parti iktidarları döneminde yapılan gençlik ve spor yatırımlarından bahsederek, Bilecik’in 2002 öncesine göre çok farklı olduğunu söyledi. Gençlik ve spor alanında yatırımların devam edeceğini aktaran Bakan Kasapoğlu, yeni yönetime başarı dileklerini iletti.

‘AK Parti, Bilecik’e büyük hizmetler verdi’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de AK Parti iktidarlarının her alanda Bilecik’e büyük hizmetler verdiğini anımsatarak enerji alanında yapılan çalışmalara ilişkin bazı rakamsal verileri paylaştı. Bakan Dönmez, 2002 yılında ilimize enerji alanında yapılan yatırımın 1 milyar lira civarında olduğunu anımsatarak, “2020 yılının ilk 6 ayında 50 milyon liralık yatırım yaptık. 18 yılda 1.1 milyar TL yatırım gerçekleştirdik” dedi.

‘1982 anayasasının yüzde 90’ı değişti ama yetmiyor’

Son olarak konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilen yeni anayasa hakkında konuşurken, 1982 anayasasının yüzde 90’ının değişmesine rağmen yeterli gelmediğinin altını çizdir. Ali İhsan Yavuz, yeni anayasa tartışmalarında sistem değişikliğine dair bir konunun ise gündemde olmadığını bildirdi. Ali İhsan Yavuz, “Anayasayı sil baştan değiştirme iradesini ortaya koyuyoruz birçok reformu kayda geçmek istiyoruz. Türkiye'de gerçekleştirdiğimiz zihniyet inkılabı kayda geçmelidir o da anayasadır” şeklinde konuştu.

ak-parti-kongre4.jpg

Erdoğan, canlı bağlantıyla katıldı

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantısı gerçekleştirildi. Erdoğan, partililere seslenerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın bağlantısı esnasında salonda artan coşku dikkat çekti. Erdoğan, il başkanı Serkan Yıldırım, Kadın Kolları Başkanı Mutlu Selen Haşit ve Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Karadayı ile kısa süreli görüşmeler gerçekleştirdi.

İl Başkanı Serkan Yıldırım tarafından hediye takdiminin ardından delegeler oy kullanma işlemini gerçekleştirdi.

Serkan Yıldırım başkanlığında oluşan yeni yönetimde şu isimler yer aldı:

Nedime Filiz Eğilmez, Nurcan Çakmak, Hilal Akyüz, Şermin Kahraman, Sema Nur Gür, Sevcan Uzun, Münevver Geyik, Figen Kaya, Şerife İşlek, Erdoğan Yeşil, Köksal Kacır, Cihan Uygun, Zekeriya Çakır, Ahmet Ateş, Ahmet Çağlar İspir, Ahmet Mert Yıldırım, Ebu Talip Dursun, Ekrem Yılmaz, Abdulbaki Yavuz, Ertuğrul Torun, Mehmet Ali Kaya, Mehmet Turhan, Muammer Bedel, İzzet Toy, Nihat Can, Nurkan Kahraman, Oğuz Yiğit, Salih Elmas, Samet Çim, Sedat Çakmak, Mehmet Serkan Işık, Semih Yavuz, Servet Yılmaz, Şahin Kurt, Hüseyin Taşkın Birgül, Tayfun Köşşekoğlu, Yücel Yerci, Yüksel Yıldırım, Mustafa Cilali.

ak-parti-kongre2.jpg

İl yönetim kurulu yedek üye listesi:

Tanju Girgin, Selçuk Çokal, Gökhan Cevik, Hülya Alişan, Ahmet Çelikal, Bülent Sabah, Mehmet Mercan, Deniz Uslu, Ali Cilali, Alptekin Emir, Numan Şükrü Kargı, Bayram Kürşat Seçer, Seval Kelebek, Ayhan Gülşen, Nazmi Er, Aysel Şengül, Erkan Eren, Seyfi Altın, Hakan Çakır, Nedim Kuşcu.

İl disiplin kurulu üyeleri; Ali Öktem, Serkan Aşıcı, Orhan Şişman, Hüseyin Pınar, Nuri Şahin.

İl disiplin kurulu yedek üyeleri; Bilal Yılmaz, Recep Karanfil, Recep Fidan, Burhan Karaoğlu, Rami Üzülmez.

İl parti içi demokrasi hakem kurulu üyeleri; Şükrü Selöz, Salih Kaya ve Kadir Pala.

İl parti içi demokrasi hakem kurulu yedek üyeleri; Yalçın Gökdaş, Ercan Çelik,

Büyük kongre delegeleri; Serkan Yıldırım, Mutlu Selen Haşit, Muhammed Karadayı, Fikret Karabıyık.

Büyük kongre yedek delegeleri; Kadir Bayrak, Ramazan Kurtulmuş.

İlgili Haberler

Bu haber toplam 4792 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum