AKADEMİK YIL AÇILDI

AKADEMİK YIL AÇILDI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ), 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla gerçekleştirildi. 

BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş’ın ev sahipliğinde, Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen açılış törenine, Vali Bilal Şentürk, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, diğer protokol üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda davetli, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

ÇADLI ÖĞRENCİDEN TEŞEKKÜR

BŞEÜ’nün tanıtım videosunun izlenmesi ile başlayan tören; Çad’dan üniversitemize eğitim almaya gelen Abakar Hamid Bachar isimli yabancı öğrencinin konuşması ile devam etti. Çadlı öğrenci, Bilecik’te olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek hocalarına ve arkadaşlarına teşekkür etti.

2-662.jpg

KAYIT ORANI YÜZDE 88 OLDU

Programın devamında söz alan BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, üniversitemizle ilgili genel bilgiler verdi. Devam eden yatırımlar ve çalışmalar hakkında detaylı bir sunun yapan Rektör Taş, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Üniversitemizin 12 yılda oldukça iyi bir noktaya geldiğini dile getiren Taş,"Üniversitemiz için bu yıl belirlenen 4480 kontenjanın 3949’u kaydını yaptırmış bulunmaktadır. Bu Üniversitemiz tarihindeki en yüksek öğrenci kayıt rakamıdır. Yüzde olarak ise kayıt yaptırma oranı %88’dir" ifadelerini kullandı.

 HİBRİD VE ELEKTRİKLİ TAŞITLAR TEKNOLOJİSİ BİR İLK

Rektör Taş'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ailesi her geçen yıl büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Bugün itibarıyla 596 akademik ve 427 idari olmak üzere toplam 1023 personel ile Üniversitemiz şehrimize ve ülkemize hizmet vermektedir. Akademik ve idari olarak gerçekleştirdiğimiz bu nicelik ve nitelik artışı, son 2 yılda yürüttüğümüz çalışmaların bir neticesi olarak öğrenci artışımızı da beraberinde getirmiştir. Bugün çok şükür kurmuş olduğumuz 26 yeni program ve bölüme ilk kez öğrenci almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buna göre Güzel ve Sanatlar ve Tasarım Fakültemizde 2, İslami İlimler Fakültesi 2. öğretim, Sağlık Bilimleri Fakültemizde 2, Merkez MYO’da 7, Sağlık Hizmetleri MYO’da 3, Bozüyük MYO’da 1, Söğüt MYO’da 3, Pazaryeri MYO’da 1, Osmaneli MYO’da 3, Gölpazarı MYO’da 3 olmak üzere toplam 26 yeni program ve bölüm ilk kez 2019-2020 eğitim-öğretim yılına merhaba demişlerdir. Bu program ve bölümler içerisinde özellikle Merkez MYO’daki Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Türkiye’de ilk olma özelliğini taşımaktadır. Üniversitemiz mevcut program ve bölümlerle de şehrimizin yüzünü güldürmüştür.

1-657.jpg

BESYO YÖK'E SUNULDU

Eğitim-öğretim alanındaki başarımız bunlarla sınırlı değildir. Geçen yıl burada sözünü ettiğim Üniversitemizin uluslararasılaşma hedeflerine ve yabancı dil eğitimine oldukça önemli katkılar sağlayacak olan Yabancı Diller Yüksekokulumuz kurulmuş bulunmaktadır. Bu yılki kadro yapılanması ile gelecek yıl inşallah bu Yüksekokulumuza da öğrenci almayı ümit ediyorum. Geçen sezon içerisinde Bozüyük Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Sağlık Bilimleri Yüksekokulu fakülteye dönüştürülmüş ve böylece Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Üniversitemizin 7. ve 8. fakülteleri olmuşlardır. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile İletişim Fakültesi tekliflerimiz de YÖK’e sunulmuş durumdadır. BESYO için olumlu sonuç almamız durumunda şehrimizdeki spor altyapısını nitelik olarak güçlendirmek, çocuklarımızın ve gençlerimizin potansiyelini artırmak ve Bilecik’te spora akademik bir bakış getirmek amacındayız.

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Üniversite-Sanayi işbirliğimizi yeni bir boyuta taşıdığımız 3+1 ve 7+1 uygulamasından da bahsetmek isterim. Meslek Yüksekokullarında hayata geçirdiğimiz ve öğrencilerin eğitimlerinin bir dönemini iş yerlerinde uygulamalı eğitim yaparak geçirmelerini sağlayan 3+1 Eğitim Modelinden 2017 yılı güz+bahar döneminde 137, 2018 yılı güz+bahar döneminde 362 öğrencimiz yararlanmıştır. 2019 yılı güz döneminde ise 200 civarında 3+1 öğrencimiz sanayi firmalarımızda çalışarak eğitimlerini uygulamalı olarak sürdüreceklerdir. Aynı uygulamanın lisans öğrencileri nezdinde ifadesini bulan 7+1 eğitim modelini de Mühendislik Fakültesinde başlatıyoruz. Üniversite-sanayi alanında yürüttüğümüz tüm çalışmalarımıza vermiş olduğu destekleri için başta Bilecik Valiliğimize, Bilecik ve Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odalarına ve tüm iş adamlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

ENGELSİZ KAMPÜS PROJESİ DEVAM EDİYOR

Üniversitemizin 2017-2021 stratejik planında ortaya koyduğumuz hedeflerden biri de engelsiz kampüs projesidir. Bu planlama dâhilinde Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü kurulmuştur. Bu birim kurulduğundan bu yana Üniversitemizde öğrenim gören ve görecek engelli öğrencilerimize rahat, eşit eğitim ve öğretim imkânı verecek düzenlemeler yapılmıştır. Bu düzenlemelerin bir ödülü olarak 15 Mayıs 2018’de Engelli Üniversiteler Ödül Töreninde Osmaneli MYO “Mekânda Erişilebilirlik” dalında Turuncu Bayrak ödülü ile onurlandırılmıştı. Bu yıl ise Merkez Kütüphane binamız, Rektörlük binamız, Söğüt MYO’muz, Bozüyük’teki Fakülte ve MYO’muz ve Pazaryeri MYO’muz olmak üzere toplam 5 binada daha Turuncu Bayrak ödülü ile Üniversitemiz engelsiz kampüs projesinde büyük bir başarı elde etmiştir. Amacımız tüm Üniversite binalarımızı bu statüye kavuşturmak ve belki de bu alanda Türkiye’de tek üniversite olmaktır.

3-521.jpg

AKADEMİSYENLERE SESLENDİ

Öğrencilerimiz ailemizin yeni fertleri olarak aramıza katılmışlardır. Onları hayata hazırlamanın yanında kişisel gelişimleri, sosyal faaliyetleri, vatan ve millet sevdası ile yoğrulmaları için çaba sarf etmenizi bekliyorum. Unutmayın ki yarınlar bugünün sonuçlarıdır. Dolayısıyla yarınlarınızın nasıl olmasını istiyorsanız, bugünü öyle şekillendirmelisiniz. Yeni akademik yılımızda sizlerden hem eğitim-öğretim hem de AR-GE çalışmalarında üstün gayret ve başarılar beklediğimi ifade etmek isterim.

ÖĞRENCİLERE MESAJLAR VERDİ

Sevgili Öğrencilerim, Konuşmamı sonlandırmadan önce son sözlerimi de sizlere ayırmak istiyorum. Yarınlarımızın aydınlığı sevgili gençler, yeni öğrencilerimiz, sizler şu anda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ailesinin bir ferdisiniz. Sizlere Peygamber Efendimizin bir hadis-i şerifini hatırlatmak isterim: “İlim öğrenmek istemek erkek ve kadın her Müslümanın boynunun borcudur”. Bu şuurla buraya geliş amacınızı sakın unutmayın. Uğraşınız, didinişiniz bilim olsun. Zira sizi ve ülkemizi hedeflerine ulaştıracak yegane araç bilimdir. Gelecekte neyi hedefliyorsanız bugünden temellerini atmanız gerekmektedir. Kaybedecek zamanınız ve zamanımız yok, sizden en önemli isteğimiz “zamanı doğru ve akılcı kullanma” ilkesi gereği, hocalarınızı dikkatle dinlemeniz, özgürce sorular sormaktan kaçınmamanız, ders dışı zamanlarda da Üniversitemizin ve kulüplerimizin sosyal faaliyetlerine katılmanız ve her yönüyle kendinizi geliştirmenizdir" dedi.

BAKAN DÖNMEZ’DEN DOĞU AKDENİZ MESAJI

BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise birbirinden önemli mesajlar verdi. Ülkemizin Doğu Akdeniz’de gerçekleştirdiği doğalgaz aramalarına ilişkin kararlılık mesajları aktaran Rektör Taş, şunları kaydetti:

“Doğu Akdeniz’de bugün yaşananlara bakın mesela. Meselenin teknik boyutu kadar hukuki, diplomatik ve ekonomik boyutları da var. Doğu Akdeniz’de kararlığımızı, hakkımızı, hukukumuzu sizler savunacaksınız. Bugün 4 gemiyle ay yıldızlı bayrağımızı Doğu Akdeniz’in her bir karışında dalgalandırıyoruz. Milletimize müjdeli haberler vermek için ekiplerimiz gece gündüz büyük bir özveriyle çalışıyor.

4-226.jpg

Yavuz önümüzdeki günlerde yeni lokasyonunda sondajına başlayacak. Oruç Reis’de Antalya’nın güneyinde kendi lokasyonundaki işin yüzde 30’luk kısmını tamamladı. Fatih’de şu an 4 bin metrenin altına indi. Yerin altına vurduğumuz her matkap Türkiye’nin aydınlık geleceğine attığımız imzadır. Bu imzanın altında 82 milyonun emeği, azmi ve inancı var” şeklinde konuştu.

‘ENERJİ TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK’

Bakan Fatih Dönmez, konuşmasının devamında dünyanın hızlı bir değişim ve dönüşüm içerisine girdiğine vurgu yaparak, Türkiye’nin bu değişim sürecinde yerini alacağını ifade etti. Özellikler enerji konusunda ciddi adımlar attıklarını ve Türkiye’nin enerji konusunda dünyada söz sahibi olacağını kaydeden Dönmez, şöyle devam etti:

“Artık şunu kabul etmeliyiz ki dünyada bir paradigma değişimi var. Zihinsel bir dönüşüm var. Mevcut sistem artık her anlamda dönüşüme zorlanıyor.

Bu değişime meydan okuyacak, dünyaya kafa tutacak bir sistemi ancak sizlerle birlikte kurabiliriz. Günümüz dünyası her gün farklı bir yeniliğe sahne oluyor. Teknolojinin baş döndürücü gelişimi içerisinde ülke olarak kendimize ayrıcalıklı bir yer edinmek zorundayız. Sizler teknolojiyi en ileri seviyede kullanıyorsunuz. Ancak bu yetmez. Teknolojiyi sadece kullanan değil onu üreten ve hatta ihraç eden bir yapıyı kurgulamamız gerekiyor. Bugün dünyaya artık sektörler değil, teknolojiler yön veriyor.

5-033.jpg

Bizler enerjiyi bu anlamda dünyaya kafa tutabileceğiniz, yeni teknolojilerle dünyaya meydan okuyabileceğiniz bir alan olarak tasarlıyoruz. Enerji teknolojilerinin geliştirilmesi başlıca hedeflerimiz arasında. Şu konuda hemfikiriz. Yeni teknolojilerin üretiminde kabiliyetimizi ne kadar geliştirirsek dünyanın geleceğinde de o kadar söz sahibi oluruz.

Enerji gelecek dönemde Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak. Bu alanda yüzbinleri bulan istihdam olanakları sağlanacak. En önemlisi de yerli üretim ve teknolojinin yerlileştirilmesi noktasında ortaya koyduğumuz ar-ge, yerli üretim ve yerli mühendis şartları, gelecek dönemde Türkiye’nin uluslararası alandaki rekabet gücüne büyük katkılar sunacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş tarafından Bakan Dönmez’e hediye takdiminde bulunuldu.

Ayrıca, üniversiteye bölüm birincisi olarak kayıt olan öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi.

Tören, günün anısına aile fotoğrafı çekinilmesi ile sona erdi.

6-019.jpg7-013.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3447 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum