AKÇAY BARAJI'NDA SONA GELİNİYOR

AKÇAY BARAJI'NDA SONA GELİNİYOR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Gölpazarı Akçay Barajı’nda sona yaklaşıldı. Su tutmaya başlayan barajın sulama şebekesinin devreye girmesiyle 10 bin 660 dekar zirai alan suyla buluşacak.

Gölpazarı’nda inşa edilen Akçay Barajı’nda yüzde 99 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı. Yaklaşık 10 milyon metreküp suyun depolanacağı barajın kalan işleri ise bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. 10 bin 660 dekar zirai alana sulama suyu sağlayacak olan baraj ayrıca yıllık yaklaşık 1 milyon metreküp içmesuyu kapasitesine de sahip bulunuyor. Barajın zirai alanları sulaması ile bölge çiftçilerinin gelirlerinde yıllık yaklaşık 5,5 milyon lira artışın yaşanması bekleniyor.

Bilecik’e 2003 yılından günümüze kadar DSİ’nin yaklaşık 220 milyon lira yatırım yaptığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bu süre içerisinde 6 adet barajın inşaatını tamamladık. 2019 yılı sonuna kadar ise Bilecik’te 15 adet baraj ve 2 göletin daha inşaatını tamamlayarak hizmete almayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Akçay Barajı’nın bölge çiftçisi için çok önemli bir hizmet olduğunun altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Zirai faaliyetler suyla yapıldığı zaman hem ürün çeşidi artıyor hem de gelirlerde önemli artışlar oluyor. Biz Bakanlık olarak her zaman çiftçilerimizin yanında olduk ve sulama yatırımlarımızla onları destekledik. Bundan sonra da Bilecikli vatandaşlarımızın herzaman yanında olmaya devam ederek yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

 

Kaynak:Ömer Fatih BOZKURT

Bu haber toplam 3144 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.