ALBAY ÇOLAK´IN TORUNLARINA ZİYARET

ALBAY ÇOLAK´IN TORUNLARINA ZİYARET

Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi kurulum çalışmaları kapsamında Albay İbrahim Çolak´ın torunları ziyaret edilerek bilgi ve belge alış verişinde bulunuldu.

İsmet CEP
Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi kurulum çalışmaları kapsamında Albay İbrahim Çolak'ın torunları ziyaret edilerek bilgi ve belge alış verişinde bulunuldu.
Bozüyük'te restorasyonu tamamlanarak müze kurulum çalışmaları başlatılan Albay İbrahim Çolak Köşkü'nün Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi olarak düzenlenmesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Atatürk'ün yakın silah arkadaşlarından, Bozüyük'te iş sahasında atılım yaparak ilçenin ilk sanayi kuruluşu olan kereste fabrikasını faaliyete geçiren, 3 dönem Bilecik Milletvekilliği yapan, Bozüyük tarihinin önemli şahsiyetleri arasında yer alan ve yaptırdığı köşk ile ilçeye önemli bir tarihi bir miras bırakan Albay İbrahim Çolak'ın torunları ziyaret edildi.
Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu, Proje Koordinatörü ve Belediye Meclis Üyesi Veysel Kılıç ile birlikte Albay İbrahim Çolak'ın oğlu Ertuğrul Çolak'ın İstanbul'da ikamet eden çocukları İbrahim Çolak ve Beyhan Akduman'ı ziyaret ederek bir süre görüştü. Ziyarete ayrıca Beyhan Akduman'ın eşi Mehmet Akduman ve TÜBİTAK'ın eski Başkanı Bozüyüklü Nükhet Yetiş ve eşi katıldı.
Müzenin kurulum çalışmaları aşamasında önemli bir görüşme olan ziyarette karşılıklı bilgi ve belge alışverişinde bulunuldu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.