Ambulans kazalarında ihlal iddiası!

Ambulans kazalarında ihlal iddiası!

Son dönemde Osmaneli ve Bozüyük’te toplamda 3 ambulans kazası meydana geldi. Bu durumda aşağıda bahsedeceğimiz haber analizine dikkat çekmek istiyoruz.

Son dönemde Osmaneli ve Bozüyük’te toplamda 3 ambulans kazası meydana geldi. Bu durumda aşağıda bahsedeceğimiz haber analizine dikkat çekmek istiyoruz. Vatandaş, “Hasta olarak bindiğimiz ambulansta can güvenliği istiyoruz” diyor. 

Bilecik'te, son dönemde artan ambulans kazalarının altında bazı ihlallerin olduğu iddia edildi. Buna göre, ambulansların kavşak geçişleri ve hız sınırı kurallarını ihlal ettiği öne sürüldü. Ayrıca, ambulans şoförlerinin özel bir eğitime tabi tutulmamasının kazalarda önemli etken olduğu belirtiliyor. 

Edinilen bilgilere göre, hayati tehlikesi bulunan hasta taşıyan ambulansların bile trafikte uyması gereken kurallar var. Mesela; kırmızı ışıkta geçecek olan ambulansın uyarıcı sirenlerini çalmasının yanı sıra kontrollü geçiş yapması gerekiyor. Yani ‘Ambulans hızlı gider’ ve ‘Kırmızı ışıkta durmaz’ anlayışı yanlış bir bilgi. Kanuna göre, acil hasta taşıyan ambulans ışıklı kavşağa yaklaşırken kırmızı ışık yanıyorsa yavaşlayacak ve sirenini açacak. Eğer yol boş ise Ambulans kavşaktan kontrollü bir şekilde geçiş yapacak. Geçiş üstünlüğü hakkı, rüzgâr gibi gelip geçebilir anlamına gelmiyor.

Diğer yandan, ambulanslar her ne şart altında olursa olsun 120 km hız sınırını aşamaz. Aştığı durumlarda ise cezai işlem uygulanır. Nitekim bazı komuta kademe noktalarından takip edilen ambulansların hız sınırını aşmaları durumunda polis ihbar edilerek cezai işlem uygulandığı gelen bilgiler arasında. 

Ayrıca, ambulans şoförlerinin özel bir eğitime tabi tutulmamasının kazalarda önemli bir etken olduğu belirtilirken, yetkililerin konuyla ilgili gerekli tedbirleri alması isteniyor. 

İlgili Haberler

Bu haber toplam 6131 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum