Yine ambulans kazası!

Yine ambulans kazası!

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız ‘Ambulans kazalarında ihlal iddiası’ başlıklı manşetimizin ardından yine bir ambulans kazası meydana geldi.

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız ‘Ambulans kazalarında ihlal iddiası’ başlıklı manşetimizin ardından yine bir ambulans kazası meydana geldi. Kazanın adresi Bozüyük olurken, son dönemde artan ambulans kazalarının altında ihlallerin olup olmadığı bir kez daha tartışmaya açıldı. Vatandaşın “Hasta olarak bindiğimiz ambulansta can güvenliği istiyoruz” çağrısına bu kez yetkililerden bir açıklama gelip gelmeyeceği merakla bekleniyor. 

İddialara göre, ambulanslar kavşak geçiş üstünlüğü ve hız sınırı kurallarını ihlal ediyor. Ayrıca, ambulans şoförlerinin özel bir eğitime tabi tutulmamasının kazalarda önemli etken olduğu belirtiliyor. Bozüyük’te, yine bir kavşakta meydana gelen ambulans kazası dikkat çekerken gerekli tedbirlerin alınması isteniyor. 

Hatırlanacağı üzere; bir önceki haberimizde hayati tehlikesi bulunan hasta taşıyan ambulansların bile trafikte uyması gereken kuralların olduğuna atıfta bulunmuştuk. Kırmızı ışıkta geçecek olan ambulansın uyarıcı sirenlerini çalmasının yanı sıra kontrollü geçiş yapması gerektiğini belirterek, ‘Ambulans hızlı gider’ ve ‘Kırmızı ışıkta durmaz’ anlayışının yanlış olduğuna dikkat çekmiştik. Geçiş üstünlüğü hakkının ise kanunla belirli bir standarta bağlandığını hatırlatmıştık. 

Ayrıca, her ne şart altında olursa olsun ambulansların 120 km hız sınırını aşamayacağına haberimizde yer vermiştik. 

yine-ambulans-kazasi2.png

İlgili Haberler

Bu haber toplam 5339 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum