ATIK SU ARITMA TESİSİ ÇALIŞACAK

ATIK SU ARITMA TESİSİ ÇALIŞACAK

Belediye Başkanı Semih Şahin, İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin yaptığı  kullanılamayan atık su arıtma tesisini faaliyete geçireceklerini belirtti.

İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürü Murat Karaçam ve müdürlük temsilcileri ile toplantı gerçekleştiren Başkan Şahin, şu ana kadar şehrin kanalizasyonunun derelere akıtıldığını ve bunun Bilecik için büyük bir sorun ve ayıp olduğunu ifade etti.

Yaptıkları görüşmeler neticesinde faaliyete geçirecekleri atık su arıtma tesisi ile kanalizasyon suyunun yüzde 99’unu temizleyerek, doğaya bırakılacağını kaydeden Başkan Şahin, "Bu utancı şehrimiz için bir gurur kaynağına çevireceğiz" dedi. 

atik-su-aritma-tesisi-acilacak2.jpg

Belediye Başkanı Semih Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Çalışmalarımız kapsamında İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürü Murat Karaçam ve ilgili birim müdürleri ile bir araya geldik. Bu toplantıda ilimizin temel sorunlarından teki olan kanalizasyon sorunu hakkında sunumumuzu gerçekleştirdik. Şu ana kadar atık suyun tamamının derelere akması ve şimdiye kadar düzeltilememesi ilimizin en büyük utanç kaynaklarından biriydi. Yaptığımız sunumların da katkısıyla senelerdir çalışmayan Biyolojik Arıtma tesisine, yaklaşık 10 kilometrelik ana kolektör hattı ile ulaşmasını sağlayacağız. Hazırladığımız sunum ve proje ilgili kurum yetkilileri tarafından da önemle karşılandı. Buna ilişkin bir maliyet planlaması çalışması yapacağız ve bütçe belirleyeceğiz. İller Bankası kaynaklarından faydalanarak, projeyi ihale edeceğiz. Daha sonra yapısal hasarları gidereceğimiz tesis çalışır hale gelecek. Projemizin onaylanmasına halinde atık suyun %99’unu temiz suya dönüştürüp, bu utancı şehrimiz için bir gurur kaynağına çevireceğiz. Çünkü şehrimiz ve insanımız en iyisine layık" ifadelerini kullandı.

atik-su-aritma-tesisi-acilacak3.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2670 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.