BAHADIR ERDAL, ASKİ'YE TRANSFER OLDU

BAHADIR ERDAL, ASKİ'YE TRANSFER OLDU

Bilecik Belediye Spor Kulübü sporcusu Milli Halterci Bahadır Erdal, Ankara Büyük Şehir Belediyesi ASKİ Spor’a transfer oldu. İlimizin başarılı spor dallarından olan Halter branşında yarışan Erdal 2019 yılı itibariyle ASKİ adına yarışacak.
Başarıları sonrası Türkiye’nin önde gelen kulüpleri Bahadır Erdal’ı transfer listesine ekledi.  Kulüplerle yapılan görüşmeler sonrası Halter Federasyonu Teknik Kurul Başkanı ve aynı zamanda Ankara ASKİ Spor Kulübü’nün baş antrenörü Raif Özer’in teklifleri ile Bahadır Erdal ASKİ Spor Kulübü'ne transfer oldu.

bahadir-erdal,-askiye-transfer-oldu1.jpg
Milli Sporcumuz Bahadır Erdal’ı keşfedip yetiştiren Hocası Caner Özteke, sporcusunun Türkiye’nin güzide kulüplerinden gelen tekliflerin kendilerini mutlu ettiğini belirterek; “Bahadır’ın başarısı tüm halter camiasında biliniyordu. Kulüp yöneticilerimiz ve değerli hocalarımız yıl ortasından itibaren Bahadır’a teklifleri oluyordu. Yılsonu itibariyle yaptığımız görüşmeler sonrası ASKİ Spor Kulübü’ne transferi gerçekleşti. İlimiz açısından büyük bir gurur kaynağı oldu. ASKİ Spor kulübü için futboldan örnek verecek olursak, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ne ise ASKİ Spor Kulübü de bireysel sporlarda öyledir. Bireysel sporların lokomotifidir ASKİ’dir” dedi.

bahadir-erdal,-askiye-transfer-oldu-2.jpg
Milli Sporcu Bahadır Erdal’da, kendisine bu zamana kadar verdiği emek için öncelikle hocası Canar Özteke’ye teşekkür ederek; “Bu günlere gelmemdeki en büyük pay şüphesiz hocamdır. Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır. Ayrıca, öğretim hayatım boyunca beni her zaman destekleyen Bilecik İmam Hatip Ortaokul Müdürüm Halis Çelik ve Sabri Turhan’a, Bilecik Şeyh Edebali İmam Hatip Lisesi Müdürüm Hüseyin Tay’a, Gençlik ve Spor İl Müdürüm Aslan Yıldız’a ve personeline teşekkür ederim. Ayrıca benim Bilecik Belediye Spor adına yarışmamı arzu edip ilk transferim isteyen dönemin Belediye başkanı şimdiki Milletvekilimiz Selim Yağcı’ya ve Belediye Başkanımız Nihat Can’a teşekkür ederim. Bundan sonra ASKİ adına yarışacağım ama ben her zaman Bilecikli olarak ulusal veya uluslararası alanlarda başarılara imza atmak istiyorum” dedi.
Bahadır Erdal dördüncü yılını geçirdiği halter sporunda bu zamana kadar 2015 yılında Minikler Türkiye Şampiyonu, 2017 ve 2018 yıllarında okullar arası Türkiye 3.’lüğü, 2018 yılında Milli Sporcu olarak İtalya Milano’da yapılan Avrupa Halter Şampiyonasında üç dalda da Avrupa 3.’lüğü ve Aralık 2018 yılında yapılan Türkiye şampiyonasında açık ara farkla Türkiye rekoru kırarak Türkiye Şampiyonu olmuştu.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 11297 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum