BAKAN EROĞLU’NUN DEDİĞİ GİBİ ’MÜDÜRLER ARAZİDE’ Mİ? YOKSA MÜDÜR ARAZİ Mİ?

BAKAN EROĞLU’NUN DEDİĞİ GİBİ ’MÜDÜRLER ARAZİDE’ Mİ? YOKSA MÜDÜR ARAZİ Mİ?

Ahmet MEŞE-Sinan ÖNCE

DSİ 33. Şube Müdürlüğü'nde yaşanan müdür sorunu çözüm bekliyor. Şubeye gittiğinizde, ne Eskişehir'den gelip giden vekil müdür ile ne de yeni atanan müdür ile görüşmek mümkün gözükmüyor. Yaşanan bu durum karşısında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun dediği gibi 'Müdürler arazide' mi? Yoksa müdürler arazi mi? 

Devlet Su İşleri (DSİ) Eskişehir 3. Bölge Müdürlüğü Bilecik 33. Şube Müdürlüğü 10.10.2013 tarihinde, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla açılmıştı. Şubeye Eskişehir'den bir inşaat mühendisi vekaleten müdür olmuştu. 

Daha sonra Bakan Eroğlu, 2014 yılının Temmuz ayında ilimize gelmiş ve Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısının ardından sorularımızı cevaplamıştı. Gazetemizin DSİ 33. Şube Müdürlüğü'nün aktif ve etkin çalışmaması yönündeki sorusuna cevap veren Bakan Eroğlu, esprili bir dille sorumuzu geçiştirmişti. 

'MÜDÜRLER ARAZİDELER' DEMİŞTİ

Vatandaşların şubeye gittiğinde müdür ile görüşemedikleri ve sorunlarını personele iletmede yaşadıkları sıkıntıları ilettiğimiz Eroğlu, DSİ Şube Müdürlüğü'nün belediye gibi çalışmadığını, şube müdürü ve çalışanlarının vatandaşla doğrudan işinin olmadığından bahsetmişti. Bakan Eroğlu,"Müdürler arazideler. Vatandaşın şubeye gelmesine gerek yok, oraya notunu yazar, telefon edip problemini söyler. Yanlış anlaşılmasın ben tüm bölge müdürlerine talimat verdim, hiçbiriniz makamında oturmayacak, şantiyelere gideceksiniz dedim" ifadesini kullanmıştı. 

MÜJDEYİ BÖLGE MÜDÜRÜ VERDİ AMA...

2014 yılının Ekim ayına geldiğimizde ise Bileciklileri sevindiren haber DSİ 3. Bölge Müdürü Hayrettin Baysal'dan geldi. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılan Müdür Baysal, şubeye müdür atandığını belirtti. Ancak Bölge Müdürü Baysal'ın açıklamasından bu zamana kadar geçen sürede atanan şube müdürü Bilecik'e gelmedi. 

YENİ BİR İDDİA GÜNDEME GELDİ

Edindiğimiz bilgilere göre, Bilecik'e ataması yapılan yeni müdür ilk olarak izin aldı daha sonra ise raporlu olduğu için göreve başlamadı. Ataması yapılan müdürle ilgili son iddiaysa Bilecik'e gelmek istemediği yönünde oldu. 

Konuyla ilgili görüştüğümüz DSİ. 3. Bölge Müdürlüğü'nden bir yetkili ise, konuyla alakalı net bir bilgi sahibi olmadıklarını, yetkililerin toplantıda olduklarından detaylı bilgi için daha sonra aramamızı söyledi. 

DSİ. 33. Şube Müdürlüğü'nde yaşanan müdür sorunuyla ilgili bölge müdürlüğünün açıklama yapması bekleniyor. 

Ayrıca Bilecik Valiliği'nin konuyla ilgili girişimde bulunup bulunmayacağı kamuoyu tarafından merak ediliyor. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.