BAKAN KARAİSMAİLOĞLU, 2023 HEDEFİNİ BİLECİK'TEN AÇIKLADI

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU, 2023 HEDEFİNİ BİLECİK'TEN AÇIKLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul TCDD Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattındaki ''Tünel 26'' da incelemede bulundu.  

Vali Bilal Şentürk ve ilgililer tarafından karşılanan Bakan Karaismailoğlu, YHT projesinde Bilecik-Bozüyük arasında bulunan T-26 tünelinde incelemede bulunarak, ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.   

2023-hedeflerini-bilecikten-acikladi2.jpg

Bakan Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul TCDD Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattındaki ''Tünel 26'' tüneli içerisinde yaptığı açıklamada; 2023 yılında 17 bin 500 kilometrelik bir demir yolu hattına ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde demir yolunda çok büyük bir devrim yaşadıklarını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

2023-hedeflerini-bilecikten-acikladi3.jpg

''Yıllardır ihmal edilen bir kesim şuanda çok büyük bir özveriyle çalışıyor. Geçen hafta Samsun ile Sivas arasında 400 kilometrelik bir hattımızı tamamen yeniledik. 1930 yılında yapılmış bir hattı. Raylarını tamamen söktük, elektrikli sinyal haline getirdik ve işletmeye aldık. Ankara-Sivas arasında da çok hummalı bir çalışma var. İnşallah bu yıl içerisinde 400 kilometrelik YHT hattımızı da faaliyete sokmuş olacağız. Şuan bin 200 kilometrelik bir YHT hattımız devam ediyor. Bütün hedefimiz 2023 yılında bunu 5 bin 500 kilometreye çıkarmak. Böylece 17 bin 500 kilometrelik bir demir yolu hattına kavuşmuş olacağız. Demir yolu hatları bittiğinde ve işletmeye alındığında çevresindeki diğer ulaşım ve trafik sıkışıklığını azaltıyor. Bunun yanında enerjide tasarrufta ve yakıtta müthiş bir kazanımlar sağlanıyor. Yine YHT hatlarımız geçtikleri şehirlerde ekonomik ve sosyal anlamda çok büyük değişimlere neden oluyorlar. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Marmaray gibi dünya ölçeğindeki projeleri tamamlamış olduk. Bütün hedefimiz 2023 yılı itibariyle yolcu taşımacılığında demir yolu payını yüzde 4'e çıkarmak, yük taşımacılığını da yüzde 10'lara çıkarmak. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. ''

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2846 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.