Bakan Karaismailoğlu’ndan Bilecik açıklaması

Bakan Karaismailoğlu’ndan Bilecik açıklaması

Bursa-Yenişehir-Osmaneli YHT projesine ilişkin bilgiler veren Bakan Karaismailoğlu, “Bilecik’in sanayisi kat be kat artacak” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının 2021 yılı bütçe sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda Bursa-Yenişehir-Osmaneli YHT projesine ilişkin de bilgiler veren Bakan Karaismailoğlu, “Bilecik’in sanayisi kat be kat artacak” dedi.

Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul YHT hattına bağlantılı olarak yapılacak projeyle ilgili açıklamasında, şunları kaydetti:

“Ankara-İstanbul YHT hattına bağlantılı olarak 106 kilometre uzunluğundaki Bursa-Yenişehir-Osmaneli arasında 200 km/saat hıza uygun yeni çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hızlı tren hattı yapmayı planladık. Bu hat, Bursa ve Bilecik’in sanayi performansını kat be kat artıracak. Bu hızlı tren hattı ile çevre illerdeki otomotiv, makine, madencilik ve kimya sektörlerine hizmet verilecek ve bölgelerdeki imalatların demiryolu ile taşınması sağlanacak. 56 kilometrelik Bursa-Gölbaşı-Yenişehir kesimindeki tünel inşasında yüzde 55, tünel harici işlerde yüzde 71 ilerleme sağladık. Proje tamamlandığında hem Ankara-Bursa hem de Bursa-İstanbul yaklaşık 2 saat 15 dakika olacak. Projenin tamamlanmasıyla 3 milyon Bursalı hızlı tren konforuna ve hızına kavuşacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 5649 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum