BAŞKAN BAKICI'DAN ANLAMLI PROJE

BAŞKAN BAKICI'DAN ANLAMLI PROJE

Başkan Bakıcı, Bozüyük’te bir ilke daha imza atacaklarını belirterek, Down Sendromlu ve Otizmli gençlerin çalışabileceği bir kafeterya projesinin hayata geçirileceğini anlattı.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Bozüyük Belediyesi tarafından Sentetik saha ve Basketbol sahası çalışmaları tamamlanan Şehit Zafer İpek Özel Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

Okul Müdürü Muhammet Salih Yıldırım tarafından karşılanan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, okul bahçesinde tamamlanan mini sentetik saha ve basketbol sahasını incelemesinin ardından okulda eğitim gören öğrencileri ziyaret etti. El sanatları, müzik ve kişisel becerilerin geliştirilmesine yönelik eğitim veren okulda sınıfları tek tek dolaşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Özel Eğitim Merkezi öğretmenlerinden dersler ve verilen eğitimler hakkında bilgi aldı. Aldıkları eğitimler ile zihinsel gelişimleri ve el becerilerinin gelişmesi hedeflenen öğrencilerin eğitimler sırasındaki mutluluğu gözlerden kaçmadı. Ziyaretin ardından Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Milli Eğitim Müdürü Çelik ve Okul Müdürü Muhammet Salih Yıldırım ile birlikte öğretmenler ile görüştü. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, yapılan sentetik saha çalışmalarının yanı sıra okul içerisinde engelli çocuklar için oluşturulacak oyun alanının da en kısa sürede hayata geçirileceğini belirterek bu ve bunun gibi tüm ihtiyaçlarda okulun ve eğitimcilerin yanlarında olduklarını belirtti. Başkan Bakıcı, Bozüyük’te bir ilke daha imza atacaklarını belirterek, Down Sendromlu ve Otizmli gençlerin çalışabileceği bir kafeterya projesinin hayata geçirileceğini anlattı. Başkan Bakıcı; “ Down sendromlu ve Otizmli çocuklarımız gerekli özel eğitimleri almalarının ardından sosyal hayatın içinde son derece rahat bir şekilde yer alabiliyorlar. Bu doğrultuda gerçekleştireceğimiz proje kapsamında ilk olarak Bozüyük Metristepe Kültür Merkezi altında açılacak olan kafeteryada, sonrasında Cemalettin Köklü ve diğer belediye iştiraklerinde  servis görevlisi olarak çalışacak, bu proje ile bu gençlerimizin sosyalleşmesi ve  hatta hayatlarını idame ettirebilecekleri ücretler kazanmaları sağlanacak. Bu proje kapsamında sizler ile toplantılarımız istişarelerimiz devam edecek. Bu örneğin ilçemizde hayata geçmesi bir ihtiyaca katkı sağlamakla birlikte bu gençlerimizin kendilerine güvenleri içinde son derece önemli ve yaralı olacaktır” dedi.

Özellikle eğitmenler tarafından bu projenin düşünülmesi ve bu çalışmanın ilçeye kazandırılmasının önemi vurgulanırken, eğitmenler böylesine yararlı ve sosyal bir proje için Başkan Bakıcı’ya teşekkür ettiler. 

baskan-bakicidan-anlamli-proje2.jpgbaskan-bakicidan-anlamli-proje3.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2831 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.