BAŞKAN ŞAHİN "SARAY KELİMESİNİ KALDIRIP T.C. OLARAK DEĞİŞTİRİYORUZ."

BAŞKAN ŞAHİN "SARAY KELİMESİNİ KALDIRIP T.C. OLARAK DEĞİŞTİRİYORUZ."

Bilecik belediye başkanı Semih Şahin 12 Nisan Cuma günü sabah saatlerinde belediye binası önünde yapılan açılış ile Bilecik belediye binasının tabelasında yer alan “Bilecik Belediye Saray”ı yazısını “T.C. Bilecik Belediyesi” olarak değiştirerek ilk icraatlarından birini gerçekleştirmiş oldu.

baskan-sahin-saray-kelimesini-kaldirip-t.c.-olarak-degistiriyoruz2.jpg

Başkan Şahin basın mensublarına :

“Belediyeyi ilk aldığım günden itibaren saray ismini kaldıracağımı söylemiştim, Bilecik Belediyesi halkın belediyesidir, saray haline getirerek halktan kopuk bir belediye gerçek hizmet veremez, biz belediyeyi halka açıyoruz ve halkın belediyesi yapacağız, bu bir simge olsa da bütün hizmetlerimizle bunu herkes görecek, Bilecik halkı kendi belediyesi olarak benimseyecek, halkımız ile birlikte Bilecik’i daha güzel bir hale getireceğiz. Bunun simgesi olarakta belediyemizin adındaki saray kelimesini kaldırıp Türkiye Cumhuriyeti’nin Belediyesi yani T.C. Bilecik Belediyesi olarak değiştiriyoruz ve bu belediye sadece ismiyle değil her şeyiyle Türkiye Cumhuriyetinin Bilecik halkının belediyesi olacaktır.” dedi.

baskan-sahin-saray-kelimesini-kaldirip-t.c.-olarak-degistiriyoruz4.jpg

Başkan Şahin Açılışın ardından basını makamına davet etti. Mevcut belediye binasının tarihi önemine vurgu yapan Şahin binanın eski ismine ve kullanım şekline atıfta bulunarak iç dekorasyonu bir saray düşüncesi ile değil binanın tarihi kimliğine uygun şekilde düzenleyeceklerini ifade etti.

Mezarlıktaki kayma durumu hakkında da basına bilgilendirmede bulunan başkan Şahin bu konu hakkında da kalıcı çözümler aradıklarını bunun için bilgi deneyimi yüksek, Bilecikli vatandaşlarında içinde bulunduğu bir ekip ile bir araya geleceklerini söyledi.

Kaynak:M.Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3156 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum