BAŞKANIN EV TAMİRATI SANIRIM İYİ DERS OLMUŞTUR

BAŞKANIN EV TAMİRATI SANIRIM İYİ DERS OLMUŞTUR

AK Parti'nin seçimlerde gösterdiği başarısız çalışmalarını değerlendiren CHP + İYİ parti ittifakı Belediye Başkanlığını ele geçirdi. Seçimlerden sonra ismi daha çok gündeme gelen Semih Şahin, oy veren seçmenin beklentilerine şu ana kadar cevap vermiş değil. CHP’nin klasik anlayışına uygun kendisinden evvel yapılanları tenkit etmiş ve yıkma işiyle uğraşır oldu. Halbuki başta trafik olmak üzere ilimizin çözülmesi gereken işleriyle ilgilenseler oy veren kitlesini ve vermeyenleri daha çok memnun etmiş olur.

Bir evvelki belediyeyi yanlış yatırımlarını ve harcamalarını tam tenkit etmeye başladığı sırada kendi evine belediye personeli ve belediye araçlarıyla malzeme taşıttırıp tamirat yapması hem kendisini hem de partisini kamuoyunda zor duruma düşürdü.

Belediye meclisi toplantısında “Ben izindeyken bir hafta sonu çalışmışlar. Bende ücretlerini verdim. Bir başkanın konut edinme hakkı vardır yasal olarak ama ben işin o tarafına çok girmeyeceğim. Benim bir dikili ağacım yok bu hayatta ve olmayacak, ben böyle bir adamım” diyerek ileri sürülen iddiayı kabullendi.

Başkan yasal olarak bir başkanın konut edinme hakkından bahsediyor bunu anlayamadım. Yani her seçilen başkana millet parasından konut mu yapılması gerekiyor? Yoksa valiler gibi belediye başkanlarına ait bir konut yapılıp seçilen başkanların orada ikamet etmesi mi gerekiyor ? Öyle de olsa başkana ait evin belediye işçilerine tamirat yaptırılması, (işçilerin parası ödense de, söylediğine göre ) belediye araçlarıyla malzeme taşınması hoş karşılanmayacak bir durum oldu. Geçmişte Selim Bey’in belediyeye iş yapan bir müteahhitle parasına karşılık iş yaptırması aleyhte yayın yapılmasına vesile olmuştu. Bugün Semih Şahin’in karşılaştığı durum bu olayın bir versiyonu, ama mecliste konuşulanla geçiştirildi.

Başkan Şahin, hayatta dikili ağacının olmadığını, olmayacağını söylüyor. Keşke helalinden alsaydı da almaya da devam etseydi. Halk bu sözleri “ Bugüne kadar bir dikili ağaca sahip olamamış, bundan sonra da olamayacağını söyleyen biri bize 5 yıl başkanlığı sırasında nasıl faydalı olabilir” diye düşünebilir. Yani helaliyle mal sahibi olmak suç mu?

Başkan Şahin geçmiş dönemle ilgili 300 dosya açıklayacağını söylüyor, buna bir evvelki başkan milletvekili Yağcı cevabını verdi. Açıklayacağınız dosyaların neler olduğunu bilmiyoruz. 15 yıl belediyeyi yöneten partinin eksiklikleri olabilir. Ama sizin daha 2. ayınızı doldurduğunuzda bir tamiratı belediye personellerinize yaptırmanız hiçte hoş olmadı. Umarım bu size iyi bir ders olmuştur.

Bu haber toplam 2839 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum