BAYIRKÖY'DE KUTLU DOĞUM COŞKUSU

BAYIRKÖY'DE KUTLU DOĞUM COŞKUSU

Bayırköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin bu yıl 6.'sı düzenlendi. Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe vatandaşların ilgisi oldukça yoğun oldu. İlahiler ve semazen gösterileri geceye renk kattı.

Kutu Doğum Haftası programı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Türkiye Kur'an-ı Kerim okuma yarışması üçüncüsü Hamza Yüzgeç'in Kur'an ziyafeti dinleyenleri mest etti.

Programın açılışında konuşan Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, bir Kutlu Doğum Haftası'nı daha idrak etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Yaman, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca belirlenen "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" temasının iyi anlaşılması gerektiğine dikkat çekerek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

haberden-kareler-icin-tiklayin-001.jpg

Daha sonra İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konulu konferans verildi. Müftü Akkuş, Bayırköy'de yaşana Kutlu Doğum heyecanının örnek teşkil ettiğini belirterek başladığı konuşmasında, dünya üzerinde insanların birbirlerine karşı azalan güvenlerinin yeniden tesisi için Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'i iyi anlamak gerektiğini söyledi.   

15 Temmuz hain darbe girişimi üzerinden güven toplumuna ilişkin örneklemelerde bulunan Müftü Akkuş,"Türkiye olarak 15 Temmuz'da büyük bir ihanet ile karşı karşıya kaldık. Bizim dinimizi, imanımızı, kanımızı, canımızı her türlü varlığımızı emanet ettiğimiz devletimizi, vatanımızı yıkmak istediler. Emanetin gerçek sahipleri iman dolu göğüsleri ile onlara karşı durdu.

Zannettiler ki herkes kendileri gibi ihanet içerisinde ama yanıldılar. Bu milletin içerisinde imanının gücüyle, kuvvetiyle, Peygamberinin etrafında toplanmış ve tüm güçleri hak eden bir nefis var. Peygamber efendimize olan bu aşk bize vatanımızı kazandırdı. Devletimizi kazandırdı, dinimizi, namusumuzu kazandırdı.

Devleti olmayanın dini, malı, namusu olmaz. Çünkü devlet tüm bunları garanti altına alan üst emanettir. Onlar bunun için ona saldırdılar" ifadelerini kullandı.

Müftü Akkuş'un konferansının ardından sanatçılar Yalçın Pirmit ve Sedat Uçan birbirinden güzel ilahiler seslendirdi. Semazen gösterisi büyük beğeni topladı.

Program, Belediye Başkanı Mustafa Yaman'ın hediye takdimiyle sona erdi.

Programa Müftü Necati Akkuş'un yanı sıra bazı daire müdürleri ve STK temsilcileri de katıldı. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1894 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.