BEBKA'DAN 4 MİLYON 300 BİN TL DESTEK

BEBKA'DAN 4 MİLYON 300 BİN TL DESTEK

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), bölgesel kalkınma için önem arz eden, bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracak çalışmalar için kâr amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik Fizibilite Desteği ve Teknik Destek Programlarını başlattı.

Bölgenin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesine yönelik projelerin fizibilite çalışmalarının desteklenmesi amacıyla ilan edilen 2.000.000 TL bütçeli Fizibilite Desteği ile kurum/kuruluşların eğitim ve danışmanlık ihtiyaçlarının karşılanacağı uzman/danışman desteği sağlamaya yönelik olarak açılan toplam 2.300.000 TL bütçeli Teknik Destek Programlarında yenilik ve verimlilik, girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi, kırsal kalkınma ve turizm tanıtım yerel kalkınma fırsatları alanlarında öncelikler belirlendi.

FİZİBİLİTE DESTEĞİ PROGRAMI

Fizibilite desteği için talep edilebilecek destek tutarı asgari 25 bin TL ve azami 200 bin TL, destek oranı ise % 75 olarak belirlendi.

Fizibilite Desteği Programına yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, teknoparklar, teknoloji geliştirme bölgeleri, endüstri bölgeleri, iş geliştirme merkezleri, sivil toplum kuruluşları, birlik ve kooperatifler başvurabilecek.

TEKNİK DESTEK PROGRAMI

BEBKA 2020 Yılı Teknik Destek Programında ise faaliyet başına 75 bin TL’ye (öncelik bazında değişiklik göstermektedir) kadar % 100 oranında destek sağlanacaktır. Bu program kapsamında, başvuru sahibine doğrudan bir ödeme yapılmayıp, talep edilen destek ajans tarafından veya hizmet alımı yoluyla sağlanacak.

Teknik Destek Programına, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, teknoloji geliştirme bölgeleri, iş geliştirme merkezleri, birlikler ve kooperatifler ile yukarıda sayılan kurum ve kuruluşların kurduğu veya ortağı olduğu işletmeler başvurabilecek.

BAŞVURULAR İÇİN ÖNEMLİ TARİHLER

Teknik Destek Programı 30 Ekim 2020 tarihine kadar açık kalacak ve başvurular Mart-Nisan, Mayıs-Haziran, Temmuz-Ağustos ve Eylül-Ekim aylarını kapsayan ikişer aylık dönemler halinde değerlendirilecek; Fizibilite Desteği Programı ise 27 Ekim 2020 tarihine kadar açık kalacak, bu programa başvuru geldikçe değerlendirme yapılacak. Programlara ayrılan bütçenin belirtilen sürelerden önce kullandırılması durumunda program bütçesinin bittiği internet sitesinden duyurulacak ve yeni başvuru alınmayacak.

bebkadan-4-milyon-destek2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2764 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.