BELEDİYE MECLİSİ 2020'Yİ AÇTI

BELEDİYE MECLİSİ 2020'Yİ AÇTI

Bilecik Belediye Meclisi, 2020 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlığında gerçekleşen Ocak ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi oldukça yoğun geçti. Birleşimde, 14 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 

Belediye Meclisi’nin yeni yılda da her ayın ilk Pazartesi ve Perşembe günleri saat 17.30’da toplanmasına ve Ağustos ayında tatil yapmasına oybirliği ile karar verildi.

DENETİM KOMİSYONUNA SEÇİM YAPILDI

Denetim Komisyonu’na yapılan üye seçiminde ise CHP’den Soner Olgun ve Nurten Bilecikligil, AK Parti’den Nusret Dahil, MHP’den Hamdi Salt, İYİ Parti’den Birsen Okatan komisyonda görev aldılar.

belediye-meclisi-2020y,i-acti3.jpg

NAMAZ ARASI VERİLDİ

Denetim Komisyonu’na üye seçiminin ardından birleşime namaz kılacaklar için yaklaşık 20 dakika ara verildi.

Gündem maddelerinin devamında belediyenin geçici işçi kadroları, zabıta ve itfaiye personelinin aylık maktu mesai ücretleri belirlendi. Sözleşmeli personellere ödenecek ücretler ise Maliye Bakanlığı tarafından açıklanmadığı için bir sonraki birleşime ertelendi.

İmar plan notlarındaki değişiklikler ve ilavelerle ilgili komisyondan gelen rapor oybirliği ile meclisten geçti. İç Anadolu Belediyeler Birliği’ne üye olunması konusunda çalışan Plan ve Bütçe Komisyonu’nun ek süre talebi kabul gördü.

belediye-meclisi-2020y,i-acti2.jpg

BELEDİYE 92 PAY ALACAK

Aralık ayında kurulan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine ortaklıkla ilgili belediyenin 1 payı 100 TL’den olmak üzere 92 adet pay almasına karar verildi. 

OYBİRLİĞİ BOZULDU

Gündemin ilk 8 maddesi meclisten oybirliği ile geçerken 9’uncu maddeye gelindiğinde oybirliği sona erdi. Hatta CHP içerisinde bile görüş ayrılığı yaşandı.

Belediye sınırları içindeki asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin yapılması için A Tipi Asansör Muayene Kuruluşu ile 4 yıllık protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Semih Şahin’e yetki istendi. Yapılan oylamada, AK Parti ve MHP grubunun yanı sıra CHP’li Ali Olcay ve Muharrem Tüfekçioğlu da red oyu verdiler. Madde, oyçokluğu ile meclisten geçti.

ALİ OLCAY ÇEKİMSER KALDI

Ayrıca, belediyenin sorumluluk sahasında kalan ve inşaat yapılamayacak küçüklükte ve atık parsel olarak nitelendirilen alanların alım ve satım işlemleri için encümene yetki talep edildi. Yapılan oylamada, AK Parti ve MHP grubu ile CHP’li Ali Olcay çekimser kaldı.

belediye-meclisi-2020y,i-acti4.jpg

ATIK GETİRME MERKEZİ KURULACAK

Atık su arıtma tesisinin bulunduğu alanda kurulması planlanan Atık Getirme Merkezi ile yeni yapılan hamamın imar sorunlarını ortadan kaldırılması için İmar Komisyonu’na görev verildi. Son olarak 27-31 Ocak tarihlerinde Afyon’da gerçekleşecek eğitime katılmak üzere meclisten onay istendi. Bu oylamada CHP’li Ali Olcay çekimser kalmayı tercih etti.

Yılın ilk meclis toplantısı, Başkan Şahin’in MHP’in soru önergesini cevaplaması ile sona erdi.

Toplantıyı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, CHP Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu ve İYİ Partili çok sayıda isim takip etti. 

belediye-meclisi-2020y,i-acti5.jpg

 

 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2076 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.