BELEDİYE MESCİD KAPATTI, AK PARTİ, SİVİL TOPLUM SUSUYOR

BELEDİYE MESCİD KAPATTI, AK PARTİ, SİVİL TOPLUM SUSUYOR

Belediye binasının alt katında bulunan mescid kapatıldı. Muhabirimiz Başkan Semih Şahin’e sebebini sorduğunda Başkan Şahin “Normal koşullarda bizim ek binayı hazır edip buraya öyle girmemiz lazımdı ama korona sebebiyle çalışanların birçoğu izinli olunca plan değişikliği yapıldı. Bu arada kimse mağdur olmasın diye de namaz kılmak isteyenler için belediyemiz araçlarıyla en yakın camiye ulaşım sağlanacağını bildirdik. Mevcut mescidin bulunduğu alanla ilgili Anıtlar Kurulu’ndan onaylanmış bir proje var. Orası tamamen tuvalet olacak şekilde düzenlenecek. Böylelikle tuvalet ile mescidin bir arada olmasının önüne geçilerek daha hijyen bir ortam sağlanacak. Ek binada yapılacak mescid ise daha büyük ve hijyen olacak şekilde planlandı. Malzeme seçimi yapılıyor ve en kısa sürede kullanılır hale getireceğiz” cevabını verdi.

Ramazan ayında mescid kapatmak bir zihniyetin ürünü. Ek binaya mescid düşüncesi varsa önce yapılır sonra kapatma yoluna gidelebilirdi. Başkan tarihi binaya çivi çakılmayacağını devamlı söylerken şimdi balyozla duvarları yıkıyor. Anıtlar kurulundan izin alındığını söylüyor. Bu izin belgesini kamuoyuna açıklamasını bekliyorum. Namaz kılmak isteyenleri araçlarla en yakın camiye götürüleceğini söyleyen başkanın bunu personeline ilan etmesi gerekirdi. Personelin böyle bir ilandan haberi yok.

Mescidin kapatılması minyatürleri çeşitli sebeplerle ortadan kaldıran, tepkiler üzerine “Sanatsal değeri daha yüksek eserler yaptırılacak.” Demesine rağmen bir yıldır üzerine yatan başkan “ Mescid yeni binaya yapılacak.” Açıklaması da aynı akıbete uğrayacağını düşündürüyor. Korona sebebiyle plan değişikliğine gidildiğini söyleyen başkana kapalı Pazar önünde su giderlerini hatırlatmak istiyorum. 17 Mart 2020 tarihinde neredeyse iki ay evvel kapalı Pazar önündeki küçük çaptaki inşaat için “ Kapalı pazarı sel basmaması için iki ayı geçti çalışma yapılıyor. Bir türlü bitirilemedi...” Benim yazdığım iki aya yakın oldu iki ay da yazımdan evvel başlangıç dört aydır halen bitirilemedi. Mescidi kapatıp tuvalet yapmaya acele edeceğinize dört aydır bitirilemeyen işi bitirseniz millete pazartesi günleri çile çektirmeseniz daha iyi olmaz mı?

Başkan Şahin, Selçuk Erdağ, Rauf Kösemen, Rafet Özbek ve Hasan Söğüt’ü İstanbul’dan getirerek başkan danışmanı yaptığı söyleniyor. Bilecik halkına ve CHP teşkilatına soruyorum. Kim bu arkadaşlar? Evveliyatları ne, ne işle meşguliyetleri vardı? Belediyeden aldıkları maaş ne kadar bilen var mı? CHP teşkilatı Avukat Akın Olcay’dan bu yana hemen hemen otuz yıldır belediyeyi yönetmiyor. Bu zaman zarfında danışmanlık yapacak adam eriştiremediniz mi?

İyi Parti koltuk değneği oldu belediyeyi CHP’ye teslim etti. İstanbul’dan gelen danışman “Ben belediyede baş örtülü istemiyorum” dedi, sustunuz. Osmanlı minyatürlerinin alası yapılacak dediniz yapılmadı, sustunuz. Şimdi sıra mescide geldi yine susuyorsunuz.

Partilerine kızıp oy vermeyerek CHP’nin kazanmasına sebep olanlar acaba şimdi ne düşünüyorlar? Oy verip şimdi “Ben ne yaptım bu günahımı nasıl affetirebilirim” diyenler mescid kapatıldı vaad edilen mescid de yapılmazsa vebalin altından nasıl kalkarlar?

Belediye mescid kapatıyor Ak Parti sivil toplum kuruluşları susuyor. Bu suskunluk ne anlama geliyor?

Bu haber toplam 3548 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum