Belediye personelinde artış var, hizmet yok

Belediye personelinde artış var, hizmet yok

Şadi ERDAL-Olaylara Bakış

27 Nisan 2021 tarihinde yani bundan 2 ay evvel ‘Sattıklarınızla hangi hizmetleri yapacaksınız?’ başlıklı yazımın içinde Bilecik Belediyesi’nin kadrosuna partilileri doldurduğunu şöyle ifade etmiştim “Elde edilen paralarla 2 yıldır hiçbir icraat yapmadıkları gibi 3 yıl içinde de hiçbir iş yapmayacaklar. AK Partili belediye döneminde 300-350 personel ile hizmet veren belediye, partiliye iş düşüncesiyle belediyeyi 600'ü aşkın personelle doldurdu. Belediye 2 yıldır bu yüzden bütçeden büyük açık veriyor. Sattıklarıyla nefes almaya çalışıyor. Sırada eski belediye çarşısına yapılmakta olan bina var.”

Belediyelerin bir yıl içinde yaptığı işlemler belediye meclisi içinden muhalefet ve iktidar gruplarından seçilen komisyon tarafından inceleniyor ve bir rapor haline getiriliyor. Komisyonun hazırladığı raporun içinde yer alan işçi alımlarıyla ilgili bölümü siz okuyucularıma takdim ediyorum. İki ay evvelki yazımı doğrular nitelikte olduğunu siz de göreceksiniz. 

Raporda yer alan ilgili bölüm şu şekilde:

“Bütçe giderlerinde en önemli kalemlerden birisi olan personel giderlerinin oldukça yüksek olması belediyemiz çalışanlarında ve Kayı A.Ş. üzerinden belediyemizde hizmet alımı ile çalıştırılan personel sayısının 550 civarında olduğuna dair aldığımız duyumların doğru olduğunu kanıtlar niteliktedir. 2020 yılında belediyemizde çalışan memur ve sözleşmeli işçilere 1 yılda bizlere iletildiği üzere brüt olarak 18.906.114 TL olduğu bunun yanında Kayı A.Ş.’den belediyemizde hizmet alımı ile çalıştırılan personele 1 yılda 21.120.323 TL ödeme yapıldığı bu rakamlar doğrultusunda belediyemizin bütçesine oranla yüzde 40’ını geçmemesi gereken personel giderlerinin yüzde 40 seviyelerinde olduğunu tespit etmiş bulunmaktayız. Bu oranlar önceki dönemlerle karşılaştırıldığında bütçeye oranı yüzde 18’lerde ola personel giderlerinin şuan ki seviyede 2 katından da fazla olduğu açıkça görülmektedir. Bu rakamlarda meclis üyelerinin denetimi dışında olan belediyeye ait Kayı A.Ş. şirketinin belediyede hizmet alımı dışında kalan çalışanları ve onların maliyetleri dahil değildir.”

Belediye gelirleri yandaşlara yetmiyor, hizmet bekleyenler hizmeti rüyasında görür. 


 

Bu haber toplam 2530 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum