BELEDİYE UYARDI!

BELEDİYE UYARDI!

Bilecik Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, şehir merkezinde ve bazı mahallelerde kümes hayvancılığı faaliyetlerinde bulunan vatandaşların, çevreye ve mahalle sakinlerine rahatsızlık vermemeleri konusunda uyarı yapıldı.

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada konu hakkında şu bilgilere yer verildi:

Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda vakit geçirmeleri için gerekli ilaçlama çalışmaları ile kene ve sineklerle mücadele faaliyetleri aralıksız devam etmektedir. Çalışmalar kapsamında bütün mahallelerimizde başta sinek ve kene olmak üzere diğer haşerelere karşı denetim ve ilaçlama çalışmaları yapılmaktadır. Bununla birlikte; mahalle aralarında yapılan kümes hayvancılığının, mahalle sakinlerine zarar verdiği tespit edilmiştir. 

Bilecik Belediyesi, ''Belediye Yasakları ve Kurallarına İlişkin Yönetmeliğin 11. maddesinin 7. fıkrası gereği, şehrin meskun mahallerindeki ev veya apartmanların ortak alanları ile bahçelerde kümes hayvanlarının beslenmesi, mahsus yerler yapılması ve bulundurulması yasaktır'' hükmü gereğince bu tür ortak alanlarda kümes hayvancılığı yapılamaz.  Söz konusu rahatsızlığa neden olunmaması için kümes hayvancılığı yapan vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmaları gerekmektedir. Diğer yandan belediyemiz tarafından yapılan ilaçlama çalışmalarına rağmen, sinek ve benzeri haşerelerin çoğalmaması için vatandaşlarımızın çöp konteynırlarını temiz tutmaları, çöp poşetlerini açık şekilde konteynırlara bırakmamaları son derece önemlidir. Kamuoyuna duyurulur."

 

Kaynak:Aysun YILDIZ

Bu haber toplam 1822 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.