BELEDİYELERİN SIRTINDAN AĞALIK YAPMAYA KALKMIŞLAR VAY UYANIKLAR VAY...

BELEDİYELERİN SIRTINDAN AĞALIK YAPMAYA KALKMIŞLAR VAY UYANIKLAR VAY...

İstanbul’daki Bilecikliler Derneği yönetiminde kendilerine yer bulamayan Faruk Şahin’in dostlar gurubu adı altında, İstanbul’daki Bileciklileri temsil ediyormuş havası vererek, halk arasında kaçak konak olarak bilinen mekanda düzenlediği iftara, Bilecik’teki belediyelerden iftar maliyetini karşılamak için para istediği ortaya çıktı.

Bozüyük Belediyesi’nin bu teklifi kabul etmediği, Vezirhan hariç diğer belediyelerden de olumlu bir yanıt alamadığı tahmin ediliyor. Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş’un ise olumlu bir yanıt verdiği iddia edildi.

“GİTTİĞİME PİŞMAN OLDUM”

İddialar üzerine kendisiyle görüştüğümüz Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş: “Evet bendende istediler. Bende bir miktar yardımcı olabilirim dedim. Ben iftara gittiğim zaman tek Ak Partili ben vardım. Şaşırdım. Milletvekili Halil Eldemir, İl Başkanı Fikret Karabıyık, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve diğer Ak Partili Belediye Başkanları yoktu. Ben de gittiğime pişman oldum” dedi.memetfyms.jpg

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal’ın “İstanbul’daki Bileciklilerden sonra karıştırma sırası Bilecik’te mi?” manşeti ile verdiğimiz haberi okumadınız mı? Sorusu üzerine “Okumadım. Okumuş olsaydım gitmezdim” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Diğer belediye başkanları katılmadı. İftardan sonra beni aradılar. 10 bin lira gibi iftar maliyetinin tamamını bana yüklemeye çalışıyorlar. Vezirhan Belediyesi’nin eti ne bu du ne. 1 milyar gibi bir parayı ödeyeyim dedim. Onu da Belediye bütçesinden ödemem mümkün değil. Hayırsever iş adamlarına ricada bulunacağım” dedi.

Ak Parti ayrımcılara prim vermedi

İstanbul’daki Bileciklilerden sonra karıştırma sırası Bilecik’te mi” başlığı ile verdiğimiz haberde İstanbul Bilecikliler Derneği Yönetimlerinde kendine yer bulamayan Faruk Şahin “Bilecik dostlar grubu” adı altında ayrı faaliyet göstererek, İstanbul’daki Bileciklileri ayrıştırdığı, Bilecik siyasetinde de taraf olarak gurubun Bilecik’e ayrılık tohumları ektiği yazılmıştı.

Bilecik Belediye Başkanlığı, aday adaylığı döneminde Selim Yağcı aleyhinde dedikodu üretip, Bilecik’te Üzeyir Yıldırım için Bilecik’te kapı kapı gezmişlerdi. Bilecik Belediye Başkanlığına aday adayı olan Üzeyir Yıldırım Kar Yemekte iftar programı düzenlemiş, bu iftar programına katılan Faruk Şahin ve yanındakiler daha sonra Kent Ormanında Mehmet Ergün, Faruk Şahin, Üzeyir Yıldırım, Cahit Saltan ve diğer destekçileri Selim Yağcı’nın yerine Üzeyir Yıldırım’ın gelmesi için çalışmalar yapmışlardı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın bu iftar programına katılmayacağı tahminimizi yazmıştık. Yazdığımız gibi de oldu. Ayrılık tohumları eken Faruk Şahin’in iftarına katılmadı. Ancak Müsteşar Fatih Dönmez’in aynı programa katıldığını öğrenen Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın Dönmez’e ayıp olmasın düşüncesiyle Müsteşar’ın yanına gittiği bildirildi.

Milletvekili Halil Eldemir ve Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık’ın da Müsteşar Fatih Dönmez’in yanına gittiği, dostlar gurubu adı altında Bilecik’e ayrılık tohumları atan Faruk Şahin’in iftarına katılmadığı, o gün İnhisar’daki iftar programlarına katıldığı bilgisi verildi.

Oğuz Sertler’in arkadaşı olan Faruk Şahin İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminden önce CHP ve MHP ile görüştüğü, İl Genel Meclis Başkanlığı seçimlerinde ayrıştırıcı rol oynadığı da iddialar arasında. Oğuz Sertler’in CHP ve MHP ile anlaştıktan sonra Faruk Şahin ve yanındakiler ile Diyarbakır’a gitmesi bu iddiayı destekliyor.

Faruk Şahin’in, Mehmet Ergün’e ait halk arasında kaçak konak olarak bilinen mekandaki iftar programına, partisine ihanet edip CHP ve MHP ile anlaşarak İl Genel Meclis Başkanlığına seçilen Oğuz Sertler, CHP’li Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı ve MHP’li Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ile CHP’den Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra Ak Partiye geçen Mehmet Duymuş katıldı. Diğer Belediye Başkanları ise iftar programına katılmadığı biliniyor.

Oktay Tepe’yi de zor durumda bıraktılar

“İstanbul’daki Bileciklilerden sonra Karıştırma sırası Bilecik’te mi” manşeti ile verdiğimiz haberde İstanbul’daki Bilecik derneklerinin tasvip etmediği Faruk Şahin ve ayrıştırıcı hareketinin faaliyetine Gölpazarlılar, Günören, Gökçeler, Üzümlü, Bedi, Çokçapınar ve Kocaeli Bilecikliler Derneklerinin katılmayacağı bilgisini vermiştik. Bu derneklerin yöneticileri dedikleri gibi iftar programına katılmadılar.

Ancak İstanbul Bilecikliler Dernek Başkanı, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın köylüsü Oktay Tepe’nin, seçimlerde Bilecik belediye başkan adaylığında Üzeyir Yıldırım’ı destekleyen Faruk Şahin ile ilgili, Mehmet Ergün’ün gazetesi Değişim’e iddiaların asılsız olduğunu ileri sürmüştü. Dostlar gurubunun Bilecik Siyasetine müdahil olmadığını söyleyen Oktay Tepe “Hiç kimseyle hiçbir sıkıntımız yok” demişti.

Ancak arşivler öyle söylemiyor. Faruk Şahin Bilecik siyasetine daha önce de taraf oldu. 2011 yılında köşe yazısı yazarak CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’ü eleştir di. Eleştirirken de “Bize sormadınız, bari dostlarınız Halil ÇAKMAK vb kişilerede mi sormadınız ? Değerli okurlar, yaklaşık 20 senedir İstanbul Bilecikliler Derneği'nin içindeyim. Derneğin hemen her kademesinde de uzun yıllar görev yaptım. Dernek içinde Bilecik ve Bilecikli siyasiler çok konuşulur” diye yazdı.

Faruk Şahin’in bu yazıları üzerine İstanbul Bilecikliler Derneği yazılı olarak gazetemize gönderdiği metinde Faruk Şahin ile ilgili: “Gazetenizde yayınlanmış olan, Faruk ŞAHİN imzalı “CHP  YAŞAR TÜZÜN VE KÖŞE YAZARLAR” başlıklı haberde; Derneğinizin ismi kullanılmıştır.

Haberi yazan kişinin Derneğimiz yönetim kurulunda herhangi bir asli görevi bulunmamakla birlikte; fikirleri kendisini bağlamaktadır” denildi.

Derneğin açıklamasını, köşesinde yayınlamasını ve cevap vermesi istendiğinde bunu yapmayan Faruk Şahin’in bir daha köşe yazısı yazmasına izin verilmemiştir.

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 5646 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
34 Yorum