BEN DEMİŞTİM...

BEN DEMİŞTİM...

Seçimlerden sonra yapılan değerlendirmelerde sıkça duyarız 'Ben demiştim...' ifadesini. Bu kervana bende katılmak istiyorum. Seçimden 2 gün önce AK Parti kurmaylarıyla aramda geçen diyalogu sizlerle paylaşacağım ve 'Ben demiştim...' diyeceğim.  

Seçime 2 gün kala AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Milletvekili Selim Yağcı ve Cumhur İttifakı Adayı Nihat Can'dan oluşan heyet, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Resmiyetten uzak, sohbet havasında geçen organizasyonun ana gündemi elbette 31 Mart Yerel Seçimleri idi.  

Nihat Can, sohbetin bir bölümünde, basın mensuplarının seçimlere ilişkin tahminlerini merak ettiğini söyledi. Ardından herkes görüşlerini aktardı. Bende dahil olmak üzere Nihat Can favori gösterildi. Sonuçların açık ara farkla biteceğini söyleyen meslektaşlarım olsa da ben daha başa baş bir seçim olacağını söylemiştim. Bu tahminim beni yanılttı.

Şimdi gelelim işin 'Ben demiştim...' kısmına. 

AK Parti kurmaylarının dikkatini farklı bir noktaya çekmeye çalıştım. BBP'nin bu seçimlerin flaş partisi olmaya aday olduğunu ve belediye meclis üyeliği kazanmak adına iyi işler çıkardıklarını anlattım. Bu durumun AK Parti'nin belediye meclisi oylarına yansıyacağından bahsettim. Hatta AK Parti'nin belediye başkanlığı ile belediye meclisi oyları arasında dikkat çekici bir farkın oluşacağını söyledim.  

Milletvekili Selim Yağcı benim bu görüşüme katılmadı. BBP'nin ilimizdeki durumuna bakıldığında böyle bir sonucun mümkün olmadığını ifade etti. Fikret Karabıyık'ta aynı doğrultuda BBP'nin meclise girmeye yetecek oyu almasının çok zor olduğunu dile getirdi. Sonuç itibariyle bu tahminim beni yanıltmadı.  

AK Parti, belediye başkanlığında 13 bin 662 oy aldı. Belediye meclisindeki oyu ise 12 bin 961’de kaldı. Yani meclis listesi başkan adayının 701 oy gerisinde kaldı. 

Peki BBP ne yaptı? 

BBP'nin Belediye Meclisi 1. Sıra Adayı ilimizin tanınan ve sevilen esnaflardan Kadir Esat Kısacık'tı. Bilecik'in 'Telefoncu Esat'ı, gençlerin 'Esat abisi', yaşça ilerlemiş olanların 'Bizim Esat'ı. 

İşte o Esat Kısacık, belediye meclisinde 3 bin 240 oy aldı. 9 oy daha almış olsaydı yüzde 10'luk barajı aşmış olacaktı. BBP'nin belediye başkanlığındaki oyları ise 1633 oldu.  

31 Mart'ın analizini yapacak iktidar kanadının bu durumu iyi irdelemesi gerekir diye düşünüyorum.  Yorumlamayı da siz değerli okurlarımıza bırakıyorum. 

Sonuç apaçık ortada 'Ben demiştim...' 

Bu haber toplam 4311 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum