BERNA PAMUKÇU BASINLA BULUŞTU

BERNA PAMUKÇU BASINLA BULUŞTU

CHP’nin 29 Aralık’ta gerçekleşecek Merkez İlçe Kongresi’nde başkanlığa aday olan Berna Pamukçu, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Berna Pamukçu, adaylığının kamuoyuna duyurulmasında destek sağlayan basın mensuplarına teşekkür ederek, CHP’nin merkez ilçe başkanlığına aday olan ilk kadının kendisi olduğuna vurgu yaptı.  

Berna Pamukçu’nun kongre süreci ve adaylığına ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu kahvaltı programında, Bilecik ve ülke gündemi üzerine istişarelerde bulunuldu. Siyasette nezaket dilini geliştirmek istediğini ifade eden Berna Pamukçu, “Bu yüzden bu yola çıktım” diyerek seçimi kazanması halinde partideki kadın sayısında artış olacağını belirtti. 

berna-pamukcu-basinla-bulustu2.jpg

Seçimi kazanarak CHP’nin ilk kadın merkez ilçe başkanı olmak istediğini dile getiren Pamukçu, şunları kaydetti:

“Öncelikle 18 yaşında partimize üye olan ve 80 yaşına kadar partimizin bayraklarını dimdik taşıyan tüm üyelerin adayı olarak yola çıktım. Ben CHP’nin adayıyım. 

Sevgi dilini politik söyleme yerleştirmek istiyorum. Siyasette nezaketin biraz daha fazlalaşmasını istiyorum. Çünkü yerel ve genel siyasette mevcutta bulunan söylemlerin yerini nezaket yanlısı dilin almasını istiyorum, o yüzden bu yola çıktım. 

Geçmiş dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik örgütünde bir bayan il başkanımız vardı, rahmetli Meral Demirsoy hanımefendi. Ancak ilçe yönetiminde bir kadın ilçe başkanı adayı olmamıştı, bu anlamda bir ilkim. Başaracağıma olan inancım tam, Bilecik örgütünün devrim yapacağına inanıyorum. 

Toplamda 201 delegemiz var, köylerdeki, beldelerdeki tüm delegelerimizi kapı kapı geziyorum. Kadınların siyasette daha aktif rol almaları gerektiğini biliyorum. Benimle beraber kadın sayısının olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2898 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.