BİLECİK EMİTT FUARINDA GÖZ KAMAŞTIRACAK
Sinem SAMUR
22-25 Ocak tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 19.su düzenlenen ve Dünyanın 5. Büyük turizm fuarı olarak kabul edilen, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı ‘’EMİTT 2015’’te, Bilecik Belediyesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan muhteşem bir stant ve organizasyonla yerini aldı.
Bilecik standı yapısı itibari ile Osmanlı Yörük kültürünü işleyerek hazırlandı. Osmanlı Padişah Tuğrası ve Osmanlı Devletinin Manevi Kurucusu Şeyh Edebali’nin ‘’İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın’’ düsturu ile karşılayacak olan kapı, mevcut Şeyh Edebali Üniversitesinin de giriş kapısı olarak yeniden canlandırıldığı eski Vali Konağı’nın giriş kapısıyla aynı yapıya sahip. Ayrıca içerisinde interaktif görsel materyallerin izletileceği stantta Osmangazi, Şeyh Edebali ve Ertuğrul Gazi’nin temsili resimleri ile Ertuğrul Gazi’nin Osman Gazi’ye vasiyeti ve Şeyh Edebali’nin Osmangazi’ye nasihati yer aldı. Gelen misafirlere ayva ve nar lokumunun yanı sıra boza ikram edilecek.
Bilecik, turizm fuarında kendini daha etkili bir şekilde gösterecek adımları 2014 yılı içerisinde gerçekleştirdi. Gerek İl Kültür Turizm Müdürlüğü, gerekse Bilecik Belediyesi’nin yapmış olduğu turizm atılımları ve BEBKA Kalkınma Ajansının destekleri ile turizm faaliyetleri güçlendirildi. Tanıtım materyalleri, tanıtım filmleri, paket tur programları, Eko turizm köyü, doğa spor alanları, extreme spor alanları tespit edilerek ve böylece turizm alanlarının genişletme çalışmalarıyla turizm pastasını büyütmeyi hedeflemekte.
Acentelerin de Bilecik’teki turizm potansiyelinin farkındalığını oluşturmak adına TURSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) ve TUREB (Turist Rehberler Birliği) ile ortaklaşa bilgi alışverişleri kapsamında yapılan toplantılarda meyvelerini vermeye başladı.
TR41 Bölgesi içerisinde yer alan, Marka Şehir Bilecik’in tarihi ve kültürel zenginlikleri, turizm değerleri, doğal güzellikleri, yöresel ürünleri, görsel ve basılı materyaller ile desteklenerek hazırlanacak olan 120 metrekarelik Bilecik standıyla yaklaşık 70 ülkenin katılacağı, ulusal ve uluslararası turizm profesyonellerine beraber yerli-yabancı turistlere ve turizm acentelerine tanıtılacak ve İlin tüm güzellikleri, Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen tatil severlerin beğenisine sunulacak.
22 Ocak 2015 Perşembe günü TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde saat 11:00’de açılışı yapılan fuar 25 Ocak 2015 Pazar günü saat 18:00’e kadar açık olacak.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.