BİLECİK İÇİN GÖNÜLLÜ OLDULAR

BİLECİK İÇİN GÖNÜLLÜ OLDULAR

Bilecik için bir araya gelen Bilecik Gönüllüleri Derneği 3. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Mevcut başkan Gülcan Namal yeniden başkanlığa seçildi. 

Ekin Kafe'de gerçekleşen genel kurula dernek üyelerinin ilgisi oldukça yoğun oldu. Gülcan Namal başkanlığındaki yönetimde; Fatma Yağcı, Nesrin Can, Berrin Yıldırım ve Münevver Ünal gibi Bilecik kamuoyunun yakından tanıdığı isimler yer aldı.  

Genel kurulda bir konuşma yapan Gülcan Namal, derneğin amacı ve faaliyetleri hakkında bilgiler verirken, şunları aktardı:

bilecik-icin-gonullu-oldular2.jpg

"Burada bulunan her bir üyemizin çok değerli olduğunu ve gönüllülük esasına dayalı bu kuruluşta fedakarca ve samimi bir şekilde çalıştıklarını biliyorum. Onun için her bir üyemize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birlikten kuvvet doğduğunu hepimiz gayet iyi biliyoruz. Onun için üye sayımızı her geçen gün daha da artırarak güçleneceğimize inanıyorum.

Bu sürede bizlere desteklerini esirgemeyen tüm gönüllülerimize, kurum ve kuruluşlarımıza, valiliğimize, belediyelerimize çok teşekkür ederiz. Bugüne kadar görev almış dernek başkanlarımız Sevcan Hanım, Funda Eldemir ve Fatma Yağcı'ya da katkı ve emeklerinden dolayı teşekkür ederim.

Sizlere derneğimizin amaç ve faaliyetlerinden bahsetmek istiyorum.

Amaçlarımız; Anayasamızın öngördüğü esaslar doğrultusunda sosyal sorumluluk bilincini, yardımlaşma ve dayanışma şuurunu geliştirmek, toplumun sosyoekonomik düzwyini yükseltmek, tarihi ve kültürel değerlerimizin korunmasını ve tanıtılmasına katkıda bulunmak, gönüllülük kavramına yönelik bilinci geliştirmek.

İlimizdeki gönül elçileri uygulamasının yaygınlaştırılıp etkinleştirilmesini, üyelerin yardımlaşma ve dayanışma konusunda faaliyetlerin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapmak.

Yurt içi ve yurt dışında nerede olursa olsun olağanüstü zamanlarda savaş,deprem, sel yangın gibi nedenlerle muhtaç duruma düşen bütün insanlara gıda, giyim, temizlik maddesi, yakacak, kira, barınma, sağlık, eğitim durum ve şartların gerektirdiği biçimde ve imkanlar ölçüsünde ayni ve nakdi her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmak.

bilecik-icin-gonullu-oldular3.jpg

Derneğin amaç edindiği yardım ve hizmetler herkesin yararına açık olup belli bir yöre veya kitle ile sınırlı değildir. Bu nedenle amaç edinilen yardım ve hizmetler yönünden renk, dil, din, ırk mezhep, sınıf, görüş, cinsiyet ve benzeri hiçbir ayrım yapmaksızın herkesin yardımına koşar.

Afet, savaş ve olağan zamanlarda ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, sağlık, eğitim, yakacak, kira, barınma konut, aşevi, ibadethane ve sair bütün hususlarda ayni ve nakdi her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmak.

Faaliyetlerimiz,

Kadın kalkınırsa Bilecik kalkınır projesi kapsamında

-Eğitim toplantıları gerçekleştirdik. 

-Gençlerimiz ve çocuklarımız için yaz kampları düzenledik.

-Kadınlarımız için girişimcilik 

-Bilgisayar okuryazar 

-İlkyardım kurslarını açtık sertifikalarını almalarını sağladık

-Eğitim seminerleri düzenledik

-Madde bağımlılığı  ve mahremiyet eğitimini gerçekleştirdik

-GDO’lu ürünler ve doğal beslenme semineri düzenledik.

-Edebiyata gönül veren şair ve yazalarımızı ilimizde ağırladık.

-Diğer illerdeki STK larla buluşup bilgi alışverişi sağladık

Daha çok iş daha çok proje gerçekleştirmek için devam edeceğiz.

Kaynak:Nilüfer ERDAL

Bu haber toplam 5497 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.