BİLECİK İDLİB’İN YANINDA!

BİLECİK İDLİB’İN YANINDA!

Bilecik Valiliği himayesinde, AFAD koordinasyonunda yürütülen Suriye’nin İdlib kentine yönelik yardım kampanyası STK’ların destekleriyle büyüyerek devam ediyor. Bilecik halkı, İdlib’te zor şartlar altında yaşamını sürdüren masum sivillere desteğini esirgemiyor. Bu bağlamda; Beşir Derneği tarafından hazırlanan yardım tırı Vali Bilal Şentürk’ün katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’ndan uğurlandı. 

bilecik-idlibin-yaninda2.jpg

Beşir Derneği Bilecik Temsilcisi Caner Özteke, 515 çuval unu İdlib’e gönderdiklerini belirterek, Bilecik ve Bozüyük halkına desteklerinden ötürü teşekkür etti. Beşir Derneği’nin bölgedeki çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Özteke, “İdlib, İgab bölgesi, Killi mevkiinde 1500 ailelik bir kamp alanı oluşturuyoruz. Bir ailenin kamp alanına yerleşebilmesi ve asgari yaşam malzemeleri için 4000 TL gibi bir bütçe gerekiyor” dedi. 

Vali Bilal Şentürk ise Türk Milleti’nin yardımseverliğini bir kez daha gösterdiğini ifade ederek, Bileciklilerin hassasiyeti içinse teşekkür etti. Vali Şentürk, yola çıkan yardım tırının kazasız belasız ulaşması temennilerinde bulundu. 

bilecik-idlibin-yaninda3.jpg

Müftü Yardımcısı İbrahim Özen’in yaptırdığı duanın ardından yardım tırı yola çıktı. 

Törene ayrıca, Beşir Derneği Marmara Bölge Müdürü Suat Söğüt'te katıldı. 

bilecik-idlibin-yaninda4.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3121 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum