BİLECİK MÜFTÜSÜ ALİ ERHUN GÖREVE BAŞLADI

BİLECİK MÜFTÜSÜ ALİ ERHUN GÖREVE BAŞLADI

Bilecik Müftülüğüne atanan Ali Erhun, göreve başladı. 

Müftü Erhun, bir süredir il müftülüğüne vekâlet eden Bozüyük İlçe Müftüsü Mustafa Topal’dan görevi devralırken, “Memleketimizde görev yapmak ayrı bir şeref ayrı bir sorumluluk” dedi. 

bilecik-muftusu-ali-erhun-goreve-basladi2.jpg

Bilecik İl Müftüsü iken yaş haddinden emekliliğe ayrılan Necati Akkuş’un yerine, İstanbul Tuzla İlçe Müftüsü iken Cumhurbaşkanlığının 08.04.2020 tarihli ve 2020/115 karar sayılı İl Müftüleri Kararnamesi ile Bilecik İl Müftüsü olarak atanan Ali Erhun, görevi İl Müftülüğüne vekâlet eden Bozüyük İlçe Müftüsü Mustafa Topal’dan devraldı.

12.05.2020 Salı günü İl Müftülüğü makamında düzenlenen devir teslim törenine, İl Müftüsü Ali Erhun, İl Müftü Vekili Mustafa Topal, şube müdürleri ve müftülük personeli katıldı.

bilecik-muftusu-ali-erhun-goreve-basladi3.jpg

Devir teslim töreninde konuşan İl Müftü Vekili Mustafa Topal, “Hocamın kendi ilinde görev yapmasının avantajı var. Şehrini, insanını ve insanının sosyal yapısını tanıyor. Dolayısıyla hizmet umdelerini tespit etme konusunda kendi ilinde görev yapması, avantaj sağlayacaktır. Cenab-ı hak hocamın yar ve yardımcısı olsun. Mahcup eylemesin” dedi.

İl Müftüsü Ali Erhun ise, "Bugün yeni göreve başlamanın heyecanı içerisindeyim. Yüce Rabbim, Din-i Mübin-i İslam yolunda kendi ilimizde bizlere görev yapmayı nasip etti. Bu konuda Rabbime hamd ve senalar ediyorum. Memleketimizde görev yapmak ayrı bir şeref ayrı bir sorumluluk. Vekâleti döneminde görevini titizlik ve başarıya sürdüren Mustafa Topal hocama tüm Bilecik halkı adına teşekkür ediyorum. Görevimizin hizmet alanıyla ilgili dini hizmetleri en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz. Rabbim Mahcup etmesin" diye konuştu.

İl Müftü Vekili Mustafa Topal,  Müftü Erhun’a, sarık ve cübbeyi düzenlenen törenle giydirdi.

bilecik-muftusu-ali-erhun-goreve-basladi4.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3450 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum