BİLECİK NÖBETİ BIRAKMIYOR

BİLECİK NÖBETİ BIRAKMIYOR

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla 20 gündür gerçekleştirilen Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik Nöbetine katılan İl Müftüsü Necati Akkuş, müftü yardımcıları ve din görevlileri, demokrasi nöbetine katılarak destek verdi.

1-175.jpg

Hain darbe gecesi, ülkenin dört bir yanında olduğu gibi ilimizin de her köşesindeki cami ve mescitlerinden okudukları sala ve ezanlar ile darbeyi susturan müftülük çalışanları ve imam hatipler, ellerindeki dev Türk Bayrakları ile alanları coşturdu.

Bilecik Şeyh Edebali Tasavvuf Musiki Korosu tarafından ilahilerin seslendirildiği demokrasi nöbetinde bir araya gelen müftülük çalışanları, PTT çalışanları ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.

Din görevlileri ve PTT çalışanları ile vatandaşların birlikteliğinde demokrasi nöbetinde Türk bayrağını dalgalandıran Belediye Başkanı Selim Yağcı, bir konuşma yaptı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversite Uluçınar Cami İmam Hatibi Mustafa Gündüz'ün Kur'anı Kerim okuduğu ve İl Müftüsü Necati Akkuş'un dua ettiği demokrasi nöbetinde konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:

''Şanlı albayrak sevdalılarına selam olsun, ezan sevdalılarına selam olsun, vatan sevdalılarına selam olsun, demokrasi aşıklarına selam olsun, bu meydanları aşk ile sevgi ve birlik ile dolduranlara selam olsun. Şeyh Edebali, Ertuğrulgazi ve Osmangazi'nin torunlarına selam olsun. Şanlı Cumhuriyetimizin evlatlarına selam olsun. Değerli kardeşlerim gerçekten ülke olarak çok önemli bir süreçten geçiyoruz. 15 Temmuz'da ülkemiz üzerinden gerçekleştirilen hain, kalleş, sinsi işgal girişimini gerçekten inançla, aşkla, sevgiyle, birlik ve beraberlik içinde el ele gönül gönüle vererek, defettik. Bizi, biz yapan değerlere sahip olduğumuzda, yüreklerimiz topluca vurduğunda karşımızda ne topun, ne tankın ne de uçak savarın dayanmadığını gördük, yaşadık. Gerçekten 7'den 70'ine her düşünceden olan vatandaşlarımız, meydanlara inerek; 'Bu bayrak benim, bu vatan benim. Bu bayrak inmeyecek, bu ezan dinmeyecek' dedi.

2-165.jpg

"DARBE GECESİ OKUNAN SALA VE EZANLAR MİLLETİMİZİN GÖNLÜNÜ FERAHLATMIŞTIR''

Konuşmasına; ''Darbe gecesi okunan sala ve ezanlar milletimizin gönlünü ferahlatmıştır'' ifadeleriyle sürdüren Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bizi biz yapan değerler var. Türkler ne zaman İslamla müşerref olduysa ondan sonra hem İslamın bekçiliğini yapmış, hem de bulunduğu topraklara anlam kazandırmış. 15 Temmuz'da verdikleri salalar ile okudukları ezanlarla halkımızın gönlüne ferahlık veren din görevlilerimiz, hocalarımız ve Kur'anı Kerim öğretmenlerimiz bu akşam ilçelerimizden ilimize gelerek, bu akşam bir örnek davranışı sergilediler. İmam demek, önder demek, yol gösterici demek. Ancak bu sıralar medyada çokça duyuyoruz. O mel'unun imamlarını da lanetliyorum. Cenabı Hak bizlerin birlik ve beraberliğimizi bozdurmasın. Aramızda sevgiyi daim kılsın. Yaratılanı yaratandan ötürü seven bir anlayışın mensuplarıyız. Onun için vatan olarak, millet olarak bu bayrak altında yaşayan herkesle sevgi içerisinde yaşayarak, aramıza hainlerin bu FETÖ'cü gibi hainlerin girmesini engelleyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Vatandaşların gerek şiirleriyle gerek konuşmalarıyla darbe girişimine karşı fikirlerini ifade ettiğini demokrasi nöbetinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

3-086.jpg

Demokrasi nöbetine katılarak, vatandaşların demokrasi şölenine ortak olan Belediye Başkanı Selim Yağcı, vatandaşlarla sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.

Alanda kurulan dev ekranda, televizyon kanallarından gündemi takip eden vatandaşlar, haber bültenlerini izleyerek, söylenen marşları hep birlikte haykırdı.

Sabahın ilk ışıklarına kadar süren demokrasi nöbetinde gece boyunca bazı hayırsever esnaf ve vatandaşlardan çeşitli ikramlar yapılmaya devam etti.

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2362 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.