BİLECİK SESİNİ BULDU

BİLECİK SESİNİ BULDU

Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen 'Bilecik Sesini Arıyor' sloganı ile gerçekleştirilen Kristal Çınar Sen Yarışması'nın finali yapıldı.

43 yarışmacının başvurduğu,  ön eleme ve internet elemesinden sonra 14 yarışmacının finale kaldığı gecede, 1. ses Ezgi Tekin olurken, ikinci en güzel ses Murat Çakmak ve 3. ses ise Pınar Durmuş olarak seçildi.

1-038.jpg

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kristal Çınar Ses Yarışmasında en güzel sesin belirlendiği final gecesi muhteşem bir program ile gerçekleştirildi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programda canlı performans sergileyen birbirinden değerli isimler kıyasıya yarıştılar.

43 yarışmacının başvurduğu,  ön eleme ve internet elemesinden sonra 14 yarışmacının finale kaldığı gecede, 1. ses Ezgi Tekin olurken, ikinci en güzel ses Murat Çakmak ve 3. ses ise Pınar Durmuş olarak seçildi.

2-035.jpg

''AMACIMIZ, GENÇLERİMİZE BİR FIRSAT VERMEKTİ, ONLARIN HEYECANINI DIŞA VURMASINA İMKAN SAĞLAMAKTI''

Programın sonunda bir konuşma yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen program ile içinde müzik sevgisi olan gençlere bir fırsat vermek istediklerini belirterek, şunları söyledi:

''Değerli dostlarım, yaşamın olduğu insanın olduğu her yerde belediyemizin bir izinin olmasını istiyoruz. Özellikle gençlerimizin geleceğe emin adımlarla yürümesinde, çocuklarımızın iyi bir şekilde yetiştirilmesinde belediyemizin onlara yol gösterici olmasını istiyoruz. Gençlerimizin içindeki heyecanı dışa vurmasında ve yaşamasında belediyemizin imkanlar vermesini amaçlıyoruz. İşte bu duygu ve düşüncelerle daha önceleri, 2006 yılında ilkini denediğimiz ve içinden böyle güzel ve yerli malı sanatçıların çıktığı bir başlangıçtan sonra uzun bir ara vermiştik. Arkadaşlarımız, böyle bir çalışmayı daha üst seviyede yapabileceklerini söylediler. Biz de bu anlamda üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Bu anlamda hani genç kardeşlerimizde olur ya 'ya bir fırsat verilse ben neler yaparım' diye bir düşünce. İşte bizler de bu etkinlik ile bu gençlerimize bu fırsatı vermeye çalıştık.

3-021.jpg

"PROGRAMDA EMEĞİ GEÇEN BÜTÜN ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM''

''Programda emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum'' ifadeleriyle sözlerini sürdüren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ''Sağolsunlar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz ve içlerinde tabi ki aslan payına sahip Eğitmenimiz Ayhan Çil kardeşimiz ve ekibinin güzel organizasyonuyla bu etkinliği gerçekleştirdik. Ben bu güzel çalışmada emeği geçen başta bu arkadaşlarımız, daha sonra bizleri kırmayarak, teşrif eden değerli jüri üyelerimiz, orkestradaki kardeşlerimiz ve siz değerli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. İlk çıktığımız zaman belirttiğimiz ''Hep birlikte daha iyiye daha güzele'' dileklerimle hoşça kalın.'' ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı, yarışmada dereceye giren ilk 3 ismi açıklayarak, ödüllerini taktim etti.

4-010.jpg

Program, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve belediye meclis üyelerinin de diğer yarışmacılara teşekkür plaketi taktim etmesi ve hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

YARIŞMANIN BİRBİRİNDEN DEĞERLİ JÜRİ ÜYELERİ

Kültür ve Sanat şehri Bilecik'te gerçekleştirilecek olan yarışmanın jüri üyeleri listesinde ise birbirinden değerli isim yer alıyor.

 Buna göre jüri listesinde; TRT İstanbul  Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu Ses Sanatçısı  Tuğba Demir, TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı ve Program Yapımcısı  -Sabahat Aslan, Müzik Öğretmeni  ve O Ses Türkiye Finalisti Tuğba Akyol, Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservaturı Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı ve O Ses Türkiye Finalisti Bahtiyar Özdemir, Osmangazi Üniversitesi Kanun Sanatçısı Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Bayrakçı, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı, Kaval Sanatçısı Hakan Evciman, Anadolu Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu Şefi Öğretim Görevlisi-  Pelin Demirçe Altıntaş ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzik ve Halk bilimi  Uzmanı Ulusal Klasman Jüri Üyesi Erdinç Ertüzün jüriye yer aldı.

                

Kaynak:Sinem SAMUR

Bu haber toplam 3443 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.