Bilecik susuz, başkan ortalarda yok

Bilecik susuz, başkan ortalarda yok

Şadi ERDAL-Olaylara Bakış

Türküde “Derdim çoktur hangisine yanayım” dediği gibi bugünlerde Bilecik halkı çektiği sıkıntının hangisine yanayım durumunda.

Bilecik önce 2 gün toplanmayan çöplerle karşı karşıya kaldı. Bereket havaların serin zamanına denk geldi de çok kokmadı. Çöpler çok kokmadı ama valiyle, emniyet müdürüyle, özel idareyle, BEBKA ile kavgalı belediye başkanı Semih Şahin’in basın toplantısındaki hakaretvari, ayırıcı konuşması ortalığı berbat etti.

Hemen arkasında şehrin büyük bölümünde Karasu hattında meydana gelen arıza sebebi ile Cumartesi, Pazar ve benim yazımı yazdığım Pazartesi günü saat:12.00 sularında su verilemedi. Edindiğim bilgilere göre, patlak TOKİ konutlarında Çarşamba veya Perşembe günü meydana geliyor. Depolardaki su iki gün idare ediyor. Cuma günü geceden itibaren sular yerleşim yerlerinin yükseklik durumuna göre azalmaya başlıyor. Cumartesi günü tamamen kesiliyor, Pazar günü yok. Pazartesi günü öğle saatlerine kadar yok. Arızanın Çarşamba günü başladığını kabul edersek 5 gündür arıza giderilemiyor, kimin umrunda diyebileceğimiz durumu TOKİ’de oturan bir vatandaşımızın telefonundan öğreniyoruz.

TOKİ’den telefon eden vatandaşımız “Sanırım Çarşamba günü borulardan su kaçtığı belediyeye söylendi. Perşembe günü işçiler geldi, yanlarında idareci olarak kimse yoktu, arızayı bulamadılar. Cuma günü de çalıştılar yine bulamadılar. Belediyenin fen işlerinden kimse gelmedi. Pazar günü öğle saatlerinde nihayet fen işleri müdürü lütfedip geldi. Şehrin büyük kesimi susuz kaldığı halde Belediye Başkanı Semih Şahin hiç gelmedi” dedi.

‘Her şey daha güzel olacak’ diyenler bakalım kimleri ağır sözlerle itham ederek ortaya çıkacaklar.

Çöpten sonra su krizi yaşadık bakalım sırada hangi rezaletle karşılaşacağız. İthal danışmanlar kriz çözmek yerine kriz sıralaması mı yapıyor demekten kendimi alamıyorum. 

Bu haber toplam 2575 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum