BİLECİK-YENİŞEHİR YOLU 2019 SONUNDA BİTER Mİ?

BİLECİK-YENİŞEHİR YOLU 2019 SONUNDA BİTER Mİ?

Geçen hafta Bilecik-Yenişehir yoluyla ilgili Milletvekili Selim Yağcı, yolun zamanında bitirileceğini açıklamıştı. Bu açıklamadan kısa bir zaman sonra gerçekleşen İl Koordinasyon toplantısında Vali Tahir Büyükakın, Bilecik-Yenişehir yolunda ödenek yokluğundan çalışma yapılamadığını söyledi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Milletvekili Yağcı, yaptığı ikinci açıklamada, ödenek sıkıntısı yaşanmadığını, Valinin böyle bir açıklamasını anlayamadığını, müteahhidin kendi sorunlarından dolayı çalışmalarda gecikmeler görüldüğünü, yolun planlandığı gibi 2019 yılı sonunda bitirileceğini söyledi, kamuoyunu aydınlatarak rahatlattı.

Milletvekili Selim Yağcı'nın açıklama yaptığı cumartesi günü Bursa'ya gittim. Açıklamayı yolda öğrendim. Yolda çalışma var mı diye dikkat ettim. Bir yerde bir makinenin çalıştığını gördüm, müteahhitte sorun olduğu anlaşılıyor. Bu çalışma temposuyla 2019 sonunda değil 2029 yılı sonunda bile bitmez. 10 yılldır müteahhitlerin yüzünden yolumuz olmadı. Madem ödenek sıkıntısı yok, bakanlık müteahhit sıkıntısını aşmalı. Bilecik halkının müteahhitin işlerini yoluna koymasını beklemeye tahammülü yok. Memlekette müteahhit yok değil, sözleşmeler yerine getirilmeli.

TRAFİK

On beş gün evvelki yazımda  ildeki trafik sıkıntısından bahsetmiştim. Yazımdan sonra trafiğin kendisinin kurallara uymadığını fotoğrafla manşet haberlerimizde bahsetmiştik. Emniyet haberimize cevap gönderdi yayınladık. Zannettik ki kurallar uygulanacak, trafik ekipleri de kurallara uyacak.

Ne yazık ki umduğumuz gibi olmadı. Cuma günü yemin merasimi olduğu gün araçların yoğun olduğu saatlerde  tepebaşından heykele kadar toptancılar esnafa mal indirdi, meşrubatçılar hiç bir trafik kuralına uymadan dağıtımına devam etti, müdahale eden olmadı. Yine kamyonlar yasak olan saatlerde şehir içinde bir nevi cirit attı.

Park yasağı yazılı levhaların dibinde trafik motorsikletleri park yapmaya devam ediyorlar. Bu davranışı iki şekilde yorumluyorum 1- Park yasağı yazılı levhanın dibine park yapmaya devam edenler kendilerini kurallardan üstün görüyorlar veya amirleri kural tanımamazlık izni veriyorlar.

Emniyet haberimize verdiği cevapta "05 Ekim 2018 tarihli yerel basında “ Trafiği Kim Kontrol Edecek?” başlığıyla yayımlanan haberde; trafiği düzenlemekle görevli trafik ekiplerinin dahi kural ihlali yaptıkları belirtilmekte ve resmi emniyet araçlarına ait 9 adet fotoğraf yayınlanmaktadır.

Habere ilişkin olarak Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan incelemede; geçmiş yıllara ait fotoğraflarda yer alan araçların görev halindeki resmi polis araçları olduğu, görev sırasında zaman zaman zorunluluktan kaynaklanan durmaların araç içinde polis görülemeyince park olarak algılandığı anlaşılmaktadır.Diğer yandan Polisin görev sırasında resmi aracı otoparka park etmesi halinde yaya devriye haricinde görev yapmasının mümkün olmadığı da açıktır.

Ayrıca, talep edilmesi halinde trafik kuralı ihlali yapan polis araçları sürücülerine ve özel araçlarını kullanırken kural ihlali yapan polislere uygulanan Trafik İdari Para Cezaları listesinin de paylaşılacağını bildirir, ilimizdeki trafik düzenlemeleri ve trafik ihlalleri hususunda değerli vatandaşlarımızın katkılarını bekleriz” diyor. 

Acaba halkın  görevlilerden aynı davranışı bekleme hakkı yok mu?  

Bu haber toplam 3127 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum