BİLECİKLİ KADINLAR YÜRÜYÜŞ YAPTI

BİLECİKLİ KADINLAR YÜRÜYÜŞ YAPTI

Vali Bilal Şentürk’ün eşi Münevver Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı’nın eşi Fatma Yağcı ve Belediye Başkanı Nihat Can’ın eşi Nesrin Can öncülüğünde çok sayıda kadının katıldığı kalabalık grup, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünü anmak ve Taksim’de ezan ıslıklama olayına tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenledi. 

bilecikli-kadinlar-yuruyus-yapti2.jpg

Bilecik Belediyesi bahçesinde toplanan Bilecikli kadınlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla beraber Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdüler. Burada saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okunduktan sonra Nesrin Can tarafından basın açıklaması yapıldı. 

bilecikli-kadinlar-yuruyus-yapti3.jpg

Nesrin Can, burada yaptığı açıklamada, İstiklal Marşımızın kabulünü kutlarken 8 Mart’ta Taksim’de Ezan’ı ıslıklayanlara tepki gösterdi. Nesrin Can, açıklamasında şu ifadelere başvurdu:

bilecikli-kadinlar-yuruyus-yapti4.jpg

“Son günlerde yaşadığımı üzücü ve bizi kıran olayları da sizlerin huzurunda kamuoyuna duyurmak istedim. Bu yaptıklarına karşı duyarsız kalamayız. Bizler dirilişin şehri Bilecik’ten şunu haykırıyoruz; Bayrağımıza uzanan eller kırılsın, ezanımıza yapılan her türlü saygısızlığın en ağır şekilde kınar ve karşısında dururuz. Milli ve manevi değerlerimiz hiçbir şekilde siyasi görüş ve arzulara malzeme yapılmasına da asla izin vermeyeceğiz” dedi. 

bilecikli-kadinlar-yuruyus-yapti5.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2378 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum