Bilecikli öğrenciler madalyaları topladı

Bilecikli öğrenciler madalyaları topladı

Bilecikli öğrenciler, Matematik dalında katıldıkları XVI. Uluslararası Bilim Temelli Bilgi Olimpiyatları’nda 3 altın madalya kazanmayı başardı. -bilecik haber-

Rusya Federasyonu tarafından düzenlenen XVI. Uluslararası Bilim Temelli Bilgi Olimpiyatları’na Bilecikli öğrenciler damgalarını vurdu. 14 ülkeden 1780 okul ve 290 bini aşkın öğrencinin katıldığı yarışmada Matematik dalında yarışan Murat Hüdavendiğar Ortaokulu 5’inci Sınıf Öğrencisi Ahmet Eren Aktaş 100 tam puan almayı başardı. Başarılı öğrenci, 5’inci sınıflar arasında 1’inci olarak altın madalya kazandı. Yine aynı okuldan Murat Hüdavendiğar Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Yusuf Mert Sayar 97 puan ile altın madalyayı almayı başardı. Edebali Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi Yiğit Can Arzuman da aldığı 94 puanla altın madalyayı Bilecik’e getirdi. 

bilecikli-ogrenciler-madalyalari-topladi2.jpg

Öğrencinin Eğitim Danışmanı ve Matematik Olimpiyat Öğretmeni Ramazan Yalçın, yaptığı açıklamada, olimpiyatların uzun soluklu bir yarışma olduğunu ve düzenli çalışıldığı zaman başarının geleceğini belirtti. Bu başarılarından dolayı öğrencilerini, ailelerini ve okuldaki öğretmenlerini tebrik eden Yalçın, “Uluslararası platformdaki başarı sıralamasında yer almamızı sağlayan öğrencilerimi kutluyorum. Bilecik ili adına başarıları ile gurur duyuyorum” dedi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3324 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum