BİLECİKLİLER KOCAELİ'DE BULUŞACAK

BİLECİKLİLER KOCAELİ'DE BULUŞACAK

Kocaeli Bilecikliler Derneği tarafından düzenlenen 11.11. Bilecikliler buluşuyor gecesi, Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezinde, Kocaeli Bilecikliler Derneğinin 30. Kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında saat 19.00- 23 00 saatleri arasında yapılacak. Geceye Bilecik protokolü ve birçok davetli katılacak. 

Gece, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayacak, Mehter Marşı ile devam edecek. Gecede Eskişehir Bilecik Asarcıklılar Derneği Folklor Ekibi Bozüyük Ertuğrulgazi Derneği Ekibi Bilecik’in yöresel türkülerini söyleyecek. 

11.11. Bilecikliler günü ile ilgili bir açıklama yapan Kocaeli Bilecikliler Derneği Başkanı Ali Ekmel Bilir şunları söyledi. “Sevgili hemşerilerim 11.11.2011 yılında başlayan bir süreci bu yılda birlik ve beraberlik içinde kutlayacağız. Dirilişin, Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Bilecik ilimizi Kocaeli’de temsil etmenin gururunu yaşıyoruz.  Bilecik, her zaman ve her fırsatta belirttiğimiz gibi, rastgele bir toprak parçası değildir. Bilecik; birlik beraberlik ve kardeşlik hamurunun karıldığı toprakların adıdır. Bilecik; sevgi, hoşgörü tohumlarının atıldığı ve alabildiğine yeşerdiği toprakların adıdır. Bilecik; Milli birliğin, beraberliğinin sağlamlaştığı, geçmişin ve geleceğin buluştuğu yerin adıdır. Bilecik; Dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği, Şeyh Edebali diyarı Osmanlı Ocağı, Ertuğrul Sancağı, Kayıların Şehridir.” dedi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2060 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum