BİLECİK'TE 19 MAYIS ÇOŞKUSU

BİLECİK'TE 19 MAYIS ÇOŞKUSU

Bilecik'te 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. 
Tören, Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’ın Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunması ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunurken İl Müdürü Aslan Yıldız, açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Aziz milletin tüm onur ve asaletiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu ifade eden İl Müdürü Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: 

aw707599_04.jpg

“Türk halkı Anadolu’da yüzyıllardır özgür ve Müslüman olarak yaşamışlar ve bu haksız işgaller karşısında ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla bir milletin şerefli direnişini başlatmışlardır. Milli Mücadele'nin başladığı 19 Mayıs 1919 her yıl Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır. Gençler; Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençliğin ve sporun önemini şu sözlerle ifade etmiştir. ‘Her şey unutulur fakat biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır. Geleceğin ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün umudum gençliktir’ diyerek bu aziz vatanımızı Türk gençliğine emanet etmiştir. ‘Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim’ diyerek de sporun ve sporcunun önemini ifade ederek gençliğe ve spora 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı armağan etmiştir. sözlerime son verirken özellikle ülkemizin özgür ve bağımsız bir ülke olması için, bu cennet vatanımız için mücadele eden başta, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hepinize saygılar sunuyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum” ifadelerine yer verdi. 

aw707599_01.jpg

aw707599_05.jpg
Konuşmanın ardından halk oyunları ekibinin gösterilerinin sergilenmesi, 2019 yılında dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi ve Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki spor branşlarının gösterilerinin izlenmesiyle program son buldu. 

aw707599_02.jpg

aw707599_07.jpg
Programa Bilecik Valisi Bilal Şentürk, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş siyasi parti ve kurum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1681 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.