BİLECİK'TE ACEMİ ERLER YEMİN ETTİ

BİLECİK'TE ACEMİ ERLER YEMİN ETTİ

Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı 9. Alay Jandarma Eğitim Komutanlığında acemi eğitimlerini tamamlayan 1997/2 tertip erler için yemin töreni düzenlendi. 
Yaş kütüğüne dönem plaketinin çakılmasıyla devam eden törende, birliğe ilk katılan, en uzak ilden gelen ve konuşma yapan erlere, Bilecik Valisi Süleyman Elban, 2.Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Koç ve Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından çeşitli ödüller verildi. Geçmişte askerliğini 9. Alay Jandarma Eğitim Komutanlığında yapan ve oğulları aynı yerde vatani görevine devam edenler de hediyelerini protokolün elinden aldı.
Ödül töreninin ardından konuşma yapan 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan 13 silah arkadaşına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk milletine başsağlığında bulunarak, kendilerine emanet edilen askerleri 4 haftalık eğitimin ardından yemin ettiklerini söyledi. Koç, vatanın yeni bekçilerinin artık silah arkadaşları olduğunu ifade ederek, ”Atatürkçü düşünce sistemi ışığında, kanun ve nizam, aklı ve bilimi, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan kimsenin şüphesi yoktur. Güzel vatanımızın bir çok bölgesinde, belki de omuz omuza and içtiğiniz arkadaşınızın memleketinde görev yapacaksınız. Bu kutsal göreve hazırlanmanız için bundan sonraki eğitimlerinizde halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzeninin korunması, suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesi ve terörle mücadele konularını en iyi şekilde öğreneceksiniz” dedi.
Konuşmanın ardından, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Bandosunun marşlar çaldığı tören, acemi erlerin yemin etmesi ve resmi geçitle sona erdi.

 

Bu haber toplam 1987 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.