Bilecik’te turna balığı yakalama yarışması

Bilecik’te turna balığı yakalama yarışması

Bilecik Belediyesi ve Bilecik Merkez Avcılık Atıcılık Kulübü iş birliğiyle bu yıl 3.'sü düzenlenen Turna Balığı yakalama yarışmasında bir ilk yaşandı.

Bilecik Belediyesi ve Bilecik Merkez Avcılık Atıcılık Kulübü iş birliğiyle bu yıl 3.'sü düzenlenen Turna Balığı yakalama yarışmasında bir ilk yaşandı. Aysel Araç isimli kadın yarışmacı rakiplerini geride bırakarak 1'inci oldu. Aysel Araç bu başarısı ile Turna Balığı Yakalama yarışmasını kazanan ilk kadın yarışmacı olarak kayıtlara geçti.  

bilecikte-turna-baligi-yakalama-yarismasi2.jpg

3'üncü Turna Balığı Yakalama yarışmasına civar illerden çok sayıda yarışmacı katılırken, Pelitözü Gölpark’ta düzenlenen etkinlik için Cumartesi gecesi kamp kurulmasıyla başladı. Pazar günü gerçekleşen yarışmada yakalanan balıklar yeniden göle bırakıldı.

Müsabaka sonucunda dereceye giren Aysel Araç, İsmail Keçeci ve Özcan Topal’a olta takımı ve malzemelerinden oluşan ödülleri takdim edildi.

Belediye Başkanı Semih Şahin, burada yaptığı açıklamada, Bilecik'in güzelliklerini duyurmaya devam edeceklerini belirterek, "Birçok şehirden ilimize gelen konuklarımıza teşekkür ediyorum. Bilecik’in doğal güzelliklerini duyurmayı amaçladığımız bu etkinliği, pandemi nedeniyle geniş kapsamlı yapamadık. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha büyük ve festival havasında gerçekleştirilecek bir etkinlik olarak tekrar gerçekleştiririz’’ ifadelerini kullandı.

bilecikte-turna-baligi-yakalama-yarismasi3.jpg

Etkinlik, katılımcılara ikramlarda bulunulmasının ardından sona erdi.  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4246 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.