Bilecik'te vaka sayılarında artış var, aman dikkat!

Bilecik'te vaka sayılarında artış var, aman dikkat!

Kontrollü sosyal hayata geçişin ardından en az vaka görülen iller arasında yer alan Bilecik’te son günlerde artan vaka sayıları alarm zillerini yeniden çaldırdı.

Kontrollü sosyal hayata geçişin ardından en az vaka görülen iller arasında yer alan Bilecik’te son günlerde artan vaka sayıları alarm zillerini yeniden çaldırdı. 1 Temmuz itibariyle düğünlerin başlaması ve yaz sezonu ile artan nüfus hareketliliği Bilecik'i de etkiledi. Bayram öncesi yaşanan yoğunluk sonrası kötü haberler gelmeye başladı. Bu bağlamda; Osmaneli ilçesine bağlı Selimiye Köyü'nde 3 ev karantinaya alındı. Pazaryeri'nde ise tespit edilen pozitif vakalar ev karantinasında tutuluyor. 

Diğer yandan, 4 günlük bayram tatili süresince maalesef maske ve sosyal mesafe kurallarına yeterince riayet edilmediği görüldü. Uzmanlar, bayram tatilinde meydana gelen görüntülerin önümüzdeki günlerde vaka sayılarına yansıyacağını belirtirken uyarılarını yineledi. 

Ayrıca, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Bilecik’i en az vaka görülen iller arasında açıklamasının ardından kente binlerce vatandaşın geldiği öğrenildi. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 79172 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum