BİLGEDER ÖRNEK DERNEK OLARAK GÖSTERİLDİ
İsmet CEP
Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneği (BİLGEDER) Bilecik ilindeki çalışmaları ile örnek dernek olarak gösterildi.
Uluslararası Sivil Toplumu destekleme ve Geliştirme Derneği tarafından yayınlanan “Dernekler ve Sivil Toplum” isimli derginin 31. sayısında Dernekler Haritası yazısında Bilecik iline yer ayırdı. Bilecik ilinin tarihi, turizmi ve Bilecik’te faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının istatistiki bilgileri hakkında bilgi verdi.
Dergi Bilecik ilinde faaliyet gösteren dernekler içinde Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneği (BİLGEDER)’i çalışmaları ile örnek bir dernek olarak gösterdi.
Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu konu ile alakalı yaptığı açıklamada, “Dernekler ve Sivil Toplum adı ile Uluslararası Sivil Toplumu destekleme ve Geliştirme Derneği tarafından yayınlanan dergi Bilecik iline yer ayırmış. Bilecik ili hakkında kısa bilgilendirme yapan dergi ilimizdeki derneklerin kuruluşu ve amaçları hakkında detaylı bilgi verdikten sonra İlimizde Çalışmaları ile örnek bir dernek: Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneği(Bilgeder)’in çalışmaları hakkında kapsamlı bilgilere yer vermiş. Derneğimizin üstüste Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pomem işbirliği ile yürütülen SBS’ye Hazırlık Kursu’na değinmiş. Ayrıca geçen sene ilki gerçekleştirilen bu sene de Bilecik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen proje kapsamında uygulanan Akıl oyunlarına yer vermiş. Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneği başkanı ve yönetim kurulu olarak Uluslararası bir dergi tarafından yayınlanan ve Bilecik ilindeki dernekler içinde örnek uygulamaları nedeniyle gündeme getirilmesinin haklı gururunu yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de bu gururu tekrar yaşamak için çalışmalarımız olacak” dedi.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.