’BİZ VARIZ, YAPARIZ’

’BİZ VARIZ, YAPARIZ’

-Halil Eldemir,"İşini kurmak isteyen gençlerimize 50 bin lira karşılıksız nakdi yardım, 100 bin lira faizsiz kredi verilecek."

-Ramazan Kurtulmuş,"Esnafımıza 30 bin TL faizsiz kredi desteği vereceğiz."

-Halil Eldemir,"İlk kez iş bulan gencimizin maaşı 1 yıl boyunca devletten"

-Ramazan Kurtulmuş,"Esnafın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik primi kesintisi tamamen kaldırılacak"

Ahmet MEŞE

AK Parti Milletvekili Adayları Halil Eldemir ve Ramazan Kurtulmuş, gazetemize özel açıklamalarda bulundular. Eldemir ve Kurtulmuş, 1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala önemli mesajlar verdiler. AK Parti adayları, seçim beyannamesinden bahsederek,"Biz varız, yaparız" dediler. 

AK Parti Milletvekili Adayları Halil Eldemir ve Ramazan Kurtulmuş, seçim beyannamesinde öne çıkan başlıkları değerlendirdiler. Eldemir, gençlere ve bayanlara yönelik vaatlere, Kurtulmuş ise esnaflara yönelik vaatlere dikkat çekti. AK Parti adayları, birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak,"Sen ben yok Türkiye var" dedi.  

AK Parti Milletvekili Adayları Halil Eldemir ve Ramazan Kurtulmuş, seçim beyannamesine ilişkin açıklamalarda bulundular. AK Parti adayları beyannamede öne çıkan başlıkları gazetemize anlattılar. Halil Eldemir, gençlere ve bayanlara yönelik açıklamalarda bulunurken, Ramazan Kurtulmuş'ta beyannamenin esnafları ilgilendiren kısmıyla ilgili bilgiler verdi. 

'50 BİN LİRA KARŞILIKSIZ DESTEK, 100 BİN LİRA FAİZSİZ KREDİ VERİLECEK'

Halil Eldemir, AK Parti kadrolarının gençlere verdiği önemi anımsatarak, Yeni Türkiye yolunda bugüne kadar olduğu gibi yine gençlerin yanında olduğunu söyledi. Eldemir, beyannamede gençlerle ilgili yer alan desteklerden bahsederek şöyle konuştu:

"Bu kapsamda gençlerimizin daha girişimci olmaları ve kendi işlerini kurmaları için sağladığımız kolaylıklara ve desteklere devam ediyoruz. Gençlerimize 50.000 TL destek vereceğimizi taahhüt ettik. Genç girişimciliğin güçlendirmeye yönelik finansman, teknoloji, işletme ve pazarlama gibi konularda programlar düzenleyeceğiz. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek vereceğiz. Kendi işini kurmak veya geliştirmek isteyen gençlerimize 100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Gençlerimizin kullanacakları 100 bin lira kredi için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkânı sağlayacağız. Yeni iş kuran gençlerimize üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız.

'SEÇİLME YAŞINI 18'E İNDİRECEĞİZ'

Gençlerimizin ülke yönetiminde ve siyasette daha fazla söz sahibi olması için seçilme yaşını 18'e indireceğiz. AK Parti olarak gençlerimizin her alanda daha donanımlı ve birikimli olmalarını istiyoruz. Bu bağlamda1 Kasım seçim beyannamemizde gençlerimize her zaman olduğu gibi yine ayrı bir yer verdik. Gençlerimizin ülke yönetiminde daha fazla söz sahibi olmaları için seçilme yaşını 18'e indireceğimizi taahhüt ediyoruz. Gençlerimize ücretsiz internetin önünü açıyoruz. 

'İLK KEZ İŞ BULAN GENCİN MAAŞI DEVLETTEN'

İlk kez iş bulan her gencimizin maaşının bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Bu dönemde gençlerimizin iş başında eğitimini de temin ederek beceri kazanmalarını sağlayacak, işverenin de personel maliyetini düşüreceğiz. Üniversite öğrencilerinin kredi ve bursları kesilmeden kısmi süreli çalışma yoluyla istihdama katılımlarını sağlayacak düzenlemeler yapacağız" dedi.

Halil Eldemir daha sonra kadınlarla ilgili vaatlerden bahsetti. Eldemir, kadının bireysel ve toplumsal olarak daha da güçlenmesi için hayata geçirdikleri politikaları ve başlattıkları çalışmaları kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini söyledi. Kadının rolünü ve toplumsal hayata katılımını güçlendirmek için çalışmalarına devam edeceklerini belirten Eldemir şöyle devam etti:

Kadın girişimcilerin finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması ve böylelikle kadın istihdamının artırılması amacıyla yaptığımız düzenlemeyle kadın girişimcilerin 100 bin TL’ye kadar ve 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkânı sağlıyoruz.

'İLK ÇOCUKTA 2 AY, İKİNCİ ÇOCUKTA 4 AY, ÜÇÜNCÜ VE ÜZERİ ÇOCUKTA 6 AY YARI ZAMANLI TAM ÜCRETLİ ÇALIŞMA HAKKI'

Kadınlarımızın iş hayatında tutunmalarını kolaylaştırmak amacıyla kaliteli ve hesaplı kreş imkânlarını yaygınlaştıracağız. Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdeminde değerlendirilmesini sağlayacağız. İşçi ve memur tüm çalışan kadınlarımıza doğuma bağlı olarak ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı, tam ücretli çalışma hakkı ve çocuğun okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkı tanıyacağız" ifadelerini kullandı. 

Halil Eldemir'in gençleri ve kadınları ilgilendiren açıklamalarının ardından konuşan Ramazan Kurtulmuş ise 1 Kasım beyannamesindeki esnaflara yönelik vaatlerden bahsetti. Kurtulmuş, kendisinin de esnaf olduğunu anımsatarak, AK Parti'nin esnafı kalkındırmaya yönelik projelerinin 1 Kasım'dan sonrada devam edeceğine vurgu yaptı. 

'30 BİN TL FAİZSİZ KREDİ VERECEĞİZ'

Kurtulmuş,"Esnafımıza 30.000 TL'ye kadar faizsiz kredi desteği vereceğiz. Basit usulde vergilendirilen esnaflarımıza 8.000 TL'ye kadar olan kazançlarından hesaplanan vergisini almayacağız.Yerli makine üreticilerinin yurt içinde rekabet güçlerini arttırmak için finansal ortamı iyileştirmeye yönelik mekanizmalar geliştireceğiz. ilk kez iş bulan gencimizin maaşını bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız.

'ESNAFIN EMEKLİ AYLIKLARINDAN KESİLEN SOSYAL GÜVENLİK PRİMİ KESİNTİSİ KALDIRILACAK'

İmalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerimiz için kredi desteği 3 Milyon TL'ye Yatırım sektöründeki KOBİ'lerimiz için ise 2,5 Milyon TL'ye çıkarıyoruz. Esnafın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik primi kesintisi tamamen kaldırılacak" dedi. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.