"Bozüyük Belediyesine Para mı Lazım?"

"Bozüyük Belediyesine Para mı Lazım?"

Bozüyük Belediye Meclisinin olağanüstü toplanıp Yeni mahalledeki belediyeye ait bazı arsaların satışının gündem maddesinde yer alması üzerine Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri Başkana bazı sorular sorarak ortamı hararetlendirdi.

Bozüyük Belediye Meclisinin olağanüstü toplanıp Yeşilkent mahallesindeki belediyeye ait bazı arsaların satışının gündem maddesinde yer alması üzerine Ak Parti Belediye Meclis Üyesi İsmail Seyhan “Başkanım olağan üstü toplantıya ne gerek vardı? Durup dururken neden satılığa çıkartıyorsunuz? Dükkanlar satılmadı onun yerine bunları satıp başka bir şey mi yapacaksınız?" demesi üzerine Bozüyük Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu "Bu konuda yetki almak demek bunların hepsini satacağız anlamına gelmiyor ama bu yerlerle ilgili talepte vardı. Temmuz'da meclisimiz yıllık tatile girdiği için olağanüstü toplantıda görüşelim diye karar aldık. Meclis gündeminin tümüne bakarsanız olağanüstü yapılması gereken maddeler de var. Bu konuda yetki talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Belediye'nin şuanda bir borcu var mı?"

Bu açıklamanın ardından AK Parti Meclis Üyesi Adnan Özel, Belediye'nin bir borcu olduğu için mi bu satışı gerçekleştirmek istediklerini sordu. Özel sorusunda şu ifadeleri kullandı; "Belediye'nin şuanda bir borcu var mı? SSK, Vergi Dairesi, Banka Kredisi gibi yani bizim bu paraya ihtiyacımız var mı şuan? Öyleyse satma yetkisini neden istiyorsunuz? Kullanmayı düşündüğünüz bir yer mi var?" dedi. Bu sorunun ardından Meclis Toplantısında hareret yükselmeye başladı.

meclis-13-haziran-olaganustu-topl-2023-1.jpg

Başkan Bakkalcıoğlu gelen sorular üzerine 'Satınca hesabını sorarsınız, niye sattınız diye?' bir çıkışta bulundu. Yaptığı açıklamada; "Şuan hiç bir borcumuz yok. Satma yetkisi istiyoruz, yatırımlarımızda kullanıp değerlendireceğiz. Gerektiğinde kullanacağımız, yıl içinde yapacağımız yatırımlar için kullanacağız. Şu konuda yanılıyorusunuz. Farklı düşünüyorsunuz. Sanki bu madde çıktı bunların hepsini ilana çıkarıp satacağız. Yok öyle birşey. Ama ben bu yetkiyi alıyorum. Çünkü bu yetkiyi aldıktan sonra satış süreci zaten 1,5 ay Ağustos'ta aldığımız zaman zaten sonbahara denk gelir. Ben yetkiyi talep ediyorum, iş yerlerimiz ile ilgili bir ihaleye çıktık hiç katılan olmadı mesela onun için elimde rezerve olsun diye böyle bir talebimiz var. Bu kadar açık ve net. Satınca hesabını sorarsınız, niye sattınız diye?" dedi.

Hararetin artmasıyla birlikte ortalığı sakinleştirmek adına Ak Parti Meclis üyesi Abdurrahman Kırgız sorulan soruların Bozüyük kamuoyuna bilgilendirmek adına olduğunu belirterek, "Zaten meclis çoğunluğunuz sizde olduğu için dilediğinizi yapabiliyorsunuz. Biz sadece bizim vesilemiz ile ile Bozüyük kamuoyuna, satılıpta yapılacak olan yatırımlarınız nelerdir bu konuda bir açıklama yaparsanız memnun oluruz diyerek bu soruları size yöneltiyoruz" ifadelerini kullandı.

'Ben eskisi gibi lakır lakır arsa satıp iş yapmam!'

Başkan Bakkalcıoğlu, sorulara verdiği cevaplar ile eski dönem Belediye Başkanlarını eleştirdi. 'Ben eskisi gibi lakır lakır arsa satıp iş yapmam. Kala kala bir kaç 100 konutluk yer kalmış Ahmet zamanı, Fatih zamanı satıldı hepsini satmışlar' dedi.

meclis-13-haziran-olaganustu-topl-2023-3-1.jpg

Başkan Bakkalcıoğlu; "Bunların satıldığı zaman harcanacak yerler net ve şeffaf bir şekilde yapılmakta. Belediyemizin bu yılki yatırımlarını sizlerle daha önce çok defa paylaştım. Yapacağımız yatırımlar net ve bellidir. Belediyenin gelirleri yettiği yerde ben eskisi gibi lakır lakır arsa satıp iş yapmam! Yeşilkentte 1800 konutluk arsa teslim ettim, ben istimlak ettim de yaptım geçmiş dönemimde. Kala kala bir kaç 100 konutluk yer kalmış hepsini satmışlar. Ahmet zamanı, Fatih zamanı. Bunlar neyse bizim kullanma hakkımız var kullanıp kullanmadığımızı zamanı gelince öğrenirsiniz"

Bu açıklamanın ardından AK Parti Meclis Üyesi Adnan Özel, "Benzer cümleleri şirket kurulurken de kullanmıştınız. Hal projesi içinde kullandınız. Kullanmayacağım ama yetki elimde dursun dediniz. Kullanmaya yetkiniz var evet bunları yapabilirsiniz sadece biz Belediye Meclis üyesi olarak vatandaşların bilgilenmesi adına böyle bir satış varsa bunun ne için kullanacağını öğrenmek istiyoruz" dedi.

Başkan Bakkalcıoğlu bu soru üzerine; "Bir satış olmuş değil bir satışta olacak değil. Olduğu zaman bu sorularınızı haklı olarak sorarsınız. Tamam?" diyerek soruları engellemek adına tepkisini ortaya koydu ve gündem maddesini oylamaya sundu.

Oylama sonunca oy çokluğu ile kabul edildi. Böylece Bilecik İli, Bozüyük İlçesi Yeni Mahalle mülkiyeti Bozüyük Belediyesine ait ada/parsel ve plan bilgileri verilen (69 ada 354 parsel konut, 69 ada 447 parsel konut, 69 ada 448 parsel konut, 69 ada 399 parsel konut, 69 ada 398 parsel konut, 69 ada 425 parsel konut, 69 ada 426 parsel konut+ park , 69 ada 427 parsel konut, 1031 ada 1 parsel konut, 1028 ada 1 parsel konut, 1028 ada 2 parsel konut, 1069 ada 1 parsel konut, 1067 ada 1 parsel konut, 1032 ada 1 parsel konut, 1039 ada 3 parsel ticaret+ konut, 1039 ada 4 parsel ticaret + konut, 1038 ada 2 parsel ticaret+ konut) taşınmazların satılması, satış işlemi sonrasında tapuda yürütülecek iş ve işlemler için Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun yetkili kılınması talebi görüşülerek yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 7419 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum